Vols un cos flexible i una esquena sana? Mètode Mézières

El mètode Méziéres neix a l’any 1949 gràcies a la fisioterapeuta francesa Françoise Mézières que va crear una teràpia de reeducació postural personalitzada que equilibra les cadenes musculars i millora la postura, d’una manera progressiva. Està indicat per a tractar lesions i dolors de la columna vertebral i les extremitats: contractures, artrosi, hèrnies discals i escoliosi.

El fisioterapeuta considerat Mezierista guia i assisteix al pacient durant la sessió perquè conegui millor el seu cos, la respiració i les tensions musculars. A la primera visita, el fisioterapeuta porta a terme una entrevista per tenir un ampli examen físic global per valorar l’estat de les cadenes musculars i conèixer els desequilibris de la seva postura.

Amb el mètode Mézières podem aconseguir una postura equilibrada i harmoniosa, millorant la salut global

Els beneficis d’aquest mètode són per tenir un cos flexible, una esquena sana. El fisioterapeuta té com a objectiu equilibrar l’esquena del pacient, prevenir lesions i millorar el seu rendiment esportiu. És molt important tenir una postura equilibrada per recuperar l’harmonia de la columna vertebral, la llibertat d’espatlles i cap, realitzant la bellesa postural. La seva finalitat és també la d’eliminar les contractures i tensions musculars, arribant a les causes que les provoquen. Per això, s’equilibren i relaxen les cadenes musculars, millorant el dolor crònic.

Sabies que 7 de cada 10 dolors d’esquena es relacionen amb un problema postural?

També resulta eficaç en esportistes, músics, ballarins i en general, en totes les activitats professionals que provoquen sobrecàrregues posturals i moviments repetitius.

El mètode Mézières tracta les lesions d’esquena i les extremitats.

La base del tractament és la següent:

  • Postures globals. Es realitzen estiraments actius globals dels malucs musculars, que milloren l’elasticitat i tonifiquen els músculs atrofiats, adaptats a cada persona d’acord amb la seva respiració.
  • Teràpies manuals. Durant el tractament s’utilitzen tècniques de massatge sobre els músculs tensos i tècniques manuals suaus, que permeten integrar les articulacions en la reeducació global.
  • Consciència corporal. Mitjançant tècniques i exercicis de sensibilització s’aconsegueix que la persona conegui millor el seu cos, millorant l’esquema corporal.
  • Movimient natural i ritmes corporals.Amb una postura harmoniosa i exercicis que respectin el moviment natural del cos, vam aconseguir alliberar la respiració i recuperar la bona gestualitat.