Un Sant Jordi ple de benestar

Arriba Sant Jordi i “floreixen” les ganes de llibres. Perquè puguis tenir cura de la teva salut i gaudir de la lectura, et proposem alguns títols perquè puguis descobrir noves tendències per estar al dia. Un 23 d’abril sempre és especial i també convida a estimar les ganes de voler sentir-se bé, millorar els hàbits i aprendre nous coneixements del món wellness. Propostes sobre el Hygee danès, l’alimentació d’un referent com Xevi Verdeguer, la importància de dormir bé a través dels consells de la prestigiosa Arianna Huffington, la sensació de benestar amb els consells d’Elisabeth Blackburn i Elissa Epel, les idees pràctiques de Jacob Wachob i la passió pel ioga amb el dietari de Xuan-Lan. Així és que bon Sant Jordi ple de Salut… roses i amor.

 

“Hygge: La felicitat de les petites coses” – Meik Wikin

Si Dinamarca és el país més feliç del món és gràcies al hygge, una paraula amb un significat que s’ha d’experimentar més que no pas explicar: el sents quan t’arrauleixes al sofà amb la persona que estimes o quan comparteixes un bon dinar amb els amics. L’autor d’aquest llibre, Meik Wikin, dirigeix l’Institut d’Investigació de la Felicitat de Copenhaguen, que se centra en l’estudi del benestar i la qualitat de vida, i es dedica a esbrinar els motius de la màgia que té la vida danesa. Aquest llibre exposa quines són les claus del hygge i com el podem aplicar al nostre dia a dia. Des de triar la il·luminació adequada fins a organitzar un sopar festiu, aquest és un llibre ple d’idees i consells útils, que ens descobreix el secret per ser més feliç.

 

“Hygge – el arte de cuidar el momento presente” – Christina Stub

Christina Stub és una autora danesa afincada a Girona des de fa molts anys. A través del seu últim llibre, s’ha proposat compartir els fonaments del hygge danès que, segons destaquen últimament gran quantitat de titulars en els mitjans de comunicació, és la recepta danesa de la felicitat. I, en certa manera ho és, si sabem entrar una mica més en profunditat. Perquè el hygge, més enllà dels mitjons de llana, les espelmes, la tetera i la inigualable pastisseria danesa, que ocupen gran part de les descripcions que es fa del hygge i que constitueixen la part visible del iceberg, té els seus sòlids fonaments en una actitud. Una actitud que es basa precisament en aquests pilars per una bona convivència. Procurar tenir sempre present la importància de crear un ambient acollidor i reconfortant, d’inclusió, amabilitat, escolta i respecte. En definitiva, un ambient de hygee.

 

“Transforma la teva salut” – Xevi Verdaguer

Dia rere dia sentim diferents molèsties que intentem alleujar amb medicaments naturals o químics. L’especialista en psiconeuroimmunologia Xevi Verdaguer ens ofereix una fórmula revolucionària d’entendre com funciona el nostre cos per transformar la nostra salut radicalment. El secret: l’alimentació, l’exercici físic, la gestió de l’estrès, la reducció de tòxics i la suplementació. Ens apropa a la visió de la medicina integrativa i ens dóna les claus per entendre millor el nostre cos, aprendre a escoltar-lo i convertir-nos, així, en els protagonistes de la nostra salut.

 

“La revolución del sueño” – Arianna Huffington

En aquest llibre d’Arianna Huffington, descobrim que dormir bé és més important del que pensem. “Vivim en una crisi del son” afirma l’autora, i això comporta conseqüències negatives a les nostres relacions, feina i felicitat. En general, portem un ritme frenètic i estem connectats permanentment, conciliar el son no és tan fàcil. L’autora fa una reflexió que alerta que gaudir d’un son reparador és més necessari que mai i ens mostra el camí de prendre consciència amb el que podem transformar les nostres vides, societat i món. “La revolución del sueño” afirma que menysprear les hores que passem dormint i considerar-les una pèrdua de temps suposa un risc per la nostra salut i la nostra capacitat de prendre decisions. L’autora repassa els últims avenços científics sobre el que passa quan dormim i somiem. Ens ofereix recomanacions i consells de científics sobre com aconseguir un son més reparador i aprofitar-lo al màxim.

 

“La solució Telòmer” – Elisabeth Blackburn i Elissa Epel

Per què la gent més aviat gran se sent jove? I per què gent jove se sent gran? Podem triar com sentir-nos? Sabíem que la son, l’exercici i la dieta afecten profundament la nostra salut i sabem que hi ha molts factors que contribueixen a l’envelliment i la malaltia. Mai fins ara, però, s’havien obtingut les claus biològiques científiques que ho demostressin. El premi Nobel de Medicina Elizabeth Blackburn i la psicòloga Elissa Epel han treballat durant anys en els «telòmers», uns elements fonamentals del cromosoma. En aquest llibre descriuen uns canvis senzills que es poden introduir fàcilment en la dieta, el cicle de la son o en el benestar mental per tenir cura de l’envelliment cel·lular i prevenir certes malalties.

 

“Wellth. How I Learned to build a life, not a résumé” – Jacob Wachob

Segons Jacob Wachob, “molts de nosaltres no estem satisfets amb només intentar acumular més diners i joguines. La bona vida ja no és només la material, sinó que es pot trobar en un estil de vida dedicada a la salut mental, física i emocional. Una bona existència és aquella en què la felicitat és assolible, la salut és primordial i la vida diària és d’abundància”. Segons el fundador de Mindbodygreen, “és una vida en què el treball és propici; Les amistats són profundes i abundants; i hi ha una sensació quotidiana de riquesa o alegria desbordant. Però, ja que no hi ha cap mida única, s’adapta a tota definició d’una existència benestant, espero que aquest llibre serveixi de guia per ajudar-vos a embarcar-vos en un viatge personal que sigui únic i significatiu”.

 

“Mi diario de yoga” – Xuan-Lan

La professora Xuan-Lan et proposa un pla de 28 dies amb exercicis de ioga diaris, a través d’un mètode fàcil i pràctic amb més de 70 postures, 7 exercicis de meditació i de respiració, i 4 seqüències completes de ioga dinàmic per moure el cos al ritme de la respiració. En tan sols quatre setmanes temàtiques descobriràs els principis i tècniques bàsiques del ioga perquè aquest es converteixi en un estil i una filosofia de vida positiva i t’ajudi a: introduir el ioga en el teu dia a dia; sentir-te bé amb tu mateix; desenvolupar un cos fort i sa; i estar en harmonia amb el teu entorn.