Transporta’t al benestar amb els “Soundscapes” de la Costa Brava i el Pirineu de Girona

Imagina’t gaudir dels sons més relaxants de la naturalesa des de casa, sense necessitat de moure’t, i acompanyar qualsevol de les teves activitats quotidianes amb el cant dels ocells i sentint les fulles dels boscos pirinencs o amb la remor de les onades i del mar Mediterrani.

Ara pots viure aquesta experiència sensorial a través dels nous “Soundscapes” creats pel Club de Salut i Benestar del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, una col·lecció de gravacions sonores enregistrades arreu del territori que ens transportaran a alguns dels indrets més especials del nostre entorn. 

Els “Soundscapes” són paisatges sonors que recullen tot el conjunt de sons perceptibles en un espai acústic concret, creant un àudio que, sense la necessitat d’imatges, estimula la nostra imaginació i ens convida a construir dins la ment una escena pròpia, transportant-nos a un paisatge ideal des d’allà on siguem.

Aquestes composicions sonores volen transportar-te al bell mig de la naturalesa, per poder gaudir del benestar i la tranquil·litat de la Costa Brava i el Pirineu de Girona amb tots els sentits. Els “Soundscapes” són perfectes per acompanyar un moment de meditació, de relax o de concentració, però també per transportar-te als teus indrets preferits en qualsevol moment del dia.

Sent les onades a cau d’orella, passeja pel bosc i relaxa’t

La primera col·lecció de “Soundscapes” de la Costa Brava i el Pirineu de Girona constarà de sis peces que recullen els sons reals enregistrats en diferents indrets únics del nostre territori i d’empreses i entitats vinculades al club de Salut i Benestar del Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

* Deixa’t dur per les onades a Lloret de Mar

El municipi de Lloret de Mar compta amb una gran riquesa natural i paisatgística. A banda de ser un dels principals punts d’atracció turística de la Costa Brava, és un d’aquells llocs capaços de sorprendre’ns amb molt més del que imaginàvem. La seva costa té racons meravellosos amb platges i cales d’aigua transparent que no deixen indiferent a ningú, i per al primer “Soundscape” ens hem traslladat a una de les seves platges més emblemàtiques, la platja de Santa Cristina

Una opció per gaudir d’aquest paratge podria ser allotjant-se a l’Hotel Santa Marta, situat en aquesta mateixa platja, el qual compta amb tot l’equipament necessari per fer de la teva estada tota una experiència de benestar.

L’altra opció consisteix en escoltar aquest soundscape i gaudir sentint-ne les onades, l’escuma de l’aigua a la sorra de la platja, i tot un conjunt de sons que et faran sentir fins i tot l’olor del Mar Mediterrani. 

* Escapa’t al Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser

Des de sempre, els boscos i la muntanya han transmès una gran tranquil·litat i pau interior als seus visitants, i per això volíem apropar aquest paisatge a tothom qui busqui transportar-se a un ambient natural ple de serenitat.

El bosc i la natura mostren una gran quantitat de beneficis per a la salut i el benestar de les persones a nivell físic, emocional, social i espiritual. Sense adonar-nos que mentre connectem amb l’entorn, estem connectant també amb nosaltres mateixos.

Situat a la comarca del Ripollès, el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser comprèn un territori amb gran diversitat paisatgística i l’existència d’una fauna i flora molt variada. En aquest paisatge sonor podràs percebre els sons de la natura i els moviments de les aigües del riu al seu pas pel Parc.

No és estrany doncs, que en un paratge com aquest hi trobem diversos equipaments i serveis que potenciïn experiències de salut i benestar. Imagina’t gaudir d’un hotel amb encant situat enmig de la Vall de Ribes, amb Spa i vistes espectaculars com és el cas de l’Hotel Rural Spa Resguard dels Vents. O experimentar en primera persona els beneficis terapèutics d’un bany de bosc amb la Cooperativa Sèlvans al bosc de Planoles.

* Els sons del Mediterrani des de Platja D’Aro

La Costa Brava té una cultura marinera excepcional un entorn natural privilegiat. Platja d’Aro forma part d’aquest paisatge i algunes de les seves platges dibuixen postals de somni entre petits penya-segats i platges i cales d’aigües cristal·lines.

Hem volgut recollir-ne tots els seus sons agafant el Camí de Ronda, on precisament per la seva harmonia i serenitat de l’entorn, s’organitzen diverses visites guiades i activitats de mindfulness per aquells visitants que vulguin gaudir d’una experiència del tot reconfortant a la vora del mar.

A través d’aquests soundscape hem volgut transportar-nos a aquests indrets i a les vistes meravelloses al seu voltant. Et convidem a dibuixar a la ment les petites cales i pobles amb identitat pròpia que formen part de la nostra costa única i despertar la sensació de pau i benestar que transmet el Mar Mediterrani. 

En els pròxims mesos, podrem gaudir de més paisatges sonors amb nous “Soundscapes”: al setembre us acompanyarem a fer una Meditació a Punta Falconera, al Cap de Roses, a l’octubre ens relaxaren amb el circuit del magnífic Spa de l’Hotel Cala del Pi sense mullar-nos, i al novembre farem un Bany de Bosc sonor.

Estigues atent al calendari per no perdre’t els pròxims soundscapes. 

Com escoltar els “Soundscapes”?

Presentem els “Soundscapes” de la Costa Brava i el Pirineu de Girona a través de diversos canals i formats, per tal que puguis escollir el que més d’adapta a tu. 

Trobareu una playlist amb els “Soundscapes” publicats al canal de YouTube del Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona, per accedir-hi des del vostre ordinador o qualsevol dispositiu.

Si preferiu els podcasts, podreu trobar els “Soundscapes” a través de les principals plataformes com Apple Podcasts o Spotify. Pots subscriure’t per no perdre’t els propers enregistraments que es publicaran.

Us convidem a viatjar amb nosaltres, ara també a través de l’oïda, i deixar que els espais més especials de la Costa Brava i el Pirineu de Girona acompanyin els teus millors moments de descans o concentració, però sobretot, de benestar.