Totes les emocions del Nadal

Il·lusió, felicitat, amor i alegria. Aquestes podrien ser unes quantes de les emocions que ens transmeten les festes de Nadal; unes dates que a la majoria ens agrada celebrar en companyia dels que estimem i on els bons desitjos són presents a cada racó. Però què passa quan, pel motiu que sigui, les festes nadalenques no ens desperten els sentiments que representa que hem de sentir? si ens notem tristos o sentim enyorança per algú que no tenim al costat també ens hem d’escoltar i buscar la millor manera de viure aquestes dates en conseqüència amb el nostre moment vital. El Nadal és important i volem ser feliços durant les festes, però al capdavall el més rellevant és viure un equilibri emocional i benestar durant tot l’any! 

Estressar-nos no fa Nadal

Organitzar reunions familiars multitudinàries, tenir-ho tot a punt i ser el millor amfitrió pot ser més estressant que no pas gratificant si no ho sabem portar prou bé. Una recomanació per gestionar bé la responsabilitat que ens representa convidar gent a casa és organitzar-nos amb temps, fer una llista de les coses que volem fer i de com les farem. Si cal, podem demanar ajuda a algun dels convidats perquè porti alguna cosa o ens doni un cop de mà amb els preparatius. I potser és el moment de replantejar-nos el que volem fer i quina importància tenen alguns detalls que ens estressen massa. Al capdavall, gaudir plegats de la bona companyia ha de ser la prioritat de les reunions nadalenques, i l’estrès no serà mai un bon aliat per a una reunió familiar.

Una cadira buida

Alguns experts asseguren que la gestió de les emocions és el secret per a la nostra felicitat i benestar emocional. Escoltar com ens sentim, comprendre els conflictes que vivim i expressar-ho correctament als altres ens ajudarà a tractar els nostres problemes quotidians. Concretament durant el Nadal, el dol o la distància amb una persona estimada pot ser una emoció a gestionar. És tan comú aquest sentiment que fins i tot es coneix amb un nom: ‘El síndrome de la cadira buida’. Els especialistes en gestió d’emocions recomanen viure amb la major normalitat possible els nostres sentiments, ja que la tristesa en casos com aquests és totalment legítima i natural. Estar acompanyats i parlar de com ens sentim obertament ens pot fer costat en aquests moments difícils. Deixar-nos estimar i cuidar pels altres ens ajudarà a mirar endavant, acceptar la situació i viure les festes el millor possible tot i l’enyorança.

Regalar no té preu

Buscar el millor present per a qui estimem ens farà sentir bé. Regalar és bonic i encertat tot l’any, però per Nadal es desferma l’esperit més consumista, incentivat per la publicitat al carrer, internet i la televisió. El millor regal no sempre és el més car, i a vegades podem sorprendre més amb un regal experiencial, amb alguna cosa elaborada per nosaltres o amb unes paraules boniques. Podem regalar temps plegats, per exemple, ja que sempre n’anem tan mancats! En tot cas, regalem el que regalem, ho hem de fer amb consciència, pensant què és el millor per aquella persona, quin ús li donarà i reflexionant quina és la millor opció de regal personalitzat.

Els val regal són una opció molt encertada per a regalar temps i experiències plegats. En aquest enllaç trobareu algunes recomanacions i propostes a la Costa Brava i Pirineu de Girona. Busqueu la que més us encaixi, n’hi ha per a tots els gustos!

Tenim la sort de tenir a prop un territori fantàstic com és la Costa Brava i el Pirineu de Girona, gaudim dels seus paisatges aquestes festes! Aprofitem el temps lliure per passejar acompanyats dels que estimem, per dir-nos coses que fa temps que pensem, per mirar-nos als ulls i dedicar-nos temps, el millor present que podem fer a algú. 

Escoltar-nos i escoltar els altres, prendre consciència de les coses que ens fan sentir bé i aprofitar-les amb consciència plena. Vet aquí alguns dels secrets per ser feliços per Nadal que no surten als catàlegs però que poden ser el regal més valuós de tots