Tenir plantes a casa és una font de benestar

Les plantes poden donar vida i color a casa teva, i promoure el benestar de tots els seus habitants. Sabíeu que certes varietats fins i tot milloren la qualitat de l’aire i alliberen una aroma subtil i natural a la nostra llar? Afegir plantes al nostre interiorisme pot aportar beneficis per a la salut. El primer pas és crear un entorn ordenat, per convertir casa nostra en un lloc de comoditat i confort, on puguem desconnectar de l’estrès diari. El secret perquè flueixin les energies positives és desfer-nos d’allò que no fem servir o reciclar-ho, moure el mobiliari per crear espais còmodes i harmònics, i no oblidar col·locar plantes que alegrin l’espai.

Beneficis i propietats de les plantes a casa

Les plantes no només afegeixen color i vitalitat al teu espai, sinó que també canvien els aspectes físics de l’entorn de manera agradable. Les plantes poden augmentar la humitat de casa de forma beneficiosa, disminuir els sorolls, i fins i tot moderar la temperatura de la llar. També ajuden a eliminar de l’aire les toxines i contaminants dels llocs tancats i oberts, com el formaldehid, toluè, benzè i xilè, els quals poden ser fins i tot cancerígens. Per descomptat, les plantes també aporten oxigen pur a l’ambient i netegen el CO₂ de l’aire.

A més, les plantes d’interior poden fer meravelles per a la salut mental, ajudant-nos a combatre l’estrès. Les plantes en tests i el manteniment actiu d’aquestes ens brinden l’oportunitat d’oblidar-nos per un moment dels problemes diaris. Recordeu que, encara que això és molt positiu per a nosaltres, la planta també notarà aquestes energies positives creixent i, fins i tot, florint.

Les plantes que aporten més beneficis per a la salut

Sabies que les plantes d’interior poden ajudar-nos a agafar el son? La quantitat i qualitat de la son que tenim té un gran impacte en la nostra salut. Per això, per als dormitoris, és millor escollir plantes com les orquídies i l’àloe. Les dues emeten oxigen al llarg de la nit per ajudar-nos a respirar millor i a absorbir les toxines de l’aire. Si preferim una olor dolça que millori la qualitat de son, podem triar el gessamí o la lavanda.

Per a les sales d’estar, recomanem els lliris i els filodendres. El lliri és una planta de baix manteniment amb una atractiva flor blanca que absorbeix els contaminants de l’aire interior. Per a les cuines, podem utilitzar l’àloe vera i per als banys podem escollir falgueres. Aquestes cambres necessiten plantes que els hi agradi la humitat i la calor i que puguin fer front a les condicions de llum reduïda.

Finalment, si tenim una oficina a casa o un lloc de treball o estudi, és una bona idea optar per les gerberes i plantes d’aranya. Les margarides de gerbera donaran un toc de color a la nostra oficina i ajudaran a eliminar les toxines de l’aire. Les plantes d’aranya són una de les plantes més fàcils de cuidar i es poden mantenir en llocs menys assolellats (generalment no els agrada estar sota la llum solar directa). El romaní també pot ser una opció, ja que és una herba que s’ha utilitzat en la medicina popular durant segles per millorar la concentració i la memòria.

El benestar que ens aporten les plantes

Sentir una sensació d’èxit amb el cultiu i la cura de plantes és un plaer inigualable. No és estrany que la qualitat de vida de moltes persones millori tan sols col·locant plantes en tests i aprenent a cuidar-les a casa. Recordeu, a més, que hi podeu desenvolupar una relació inigualable de companyonia, no és d’estranyar que els hi cantem i parlem!

Per descomptat, un altre dels motius per tenir-les a casa és que la nostra productivitat pot disparar-se. Aquest cactus que es troba a l’escriptori de casa ens podria donar un impuls cerebral a l’hora d’estudiar o teletreballar.

Finalment, encara que sembli mentida, les plantes poden ajudar a promoure la curació de lesions i malalties. I, és que, en envoltar-nos de plantes, podem crear una mena de santuari natural en el qual ens sentim segurs i protegits. El benestar i el plaer poden ajudar a fer que el nostre cos es curi més ràpidament. Per exemple, l’ús de plantes en espais interiors disminueix la incidència de pell seca, refredats, mal de coll i tos seca.

La bona salut i el benestar depenen d’alguna cosa més que de la dieta i l’exercici. Sens dubte, sabem que el nostre entorn també afecta la salut, i la planta d’interior adequada pot marcar una gran diferència en el nostre estat d’ànim, tranquil·litat, qualitat de son i fins i tot en la respiració. Us animem a conèixer més sobre les plantes ideals per a la vostra llar.