Tendències wellness pel 2019

Volem començar aquest 2019 amb aquest article sobre quines seran les tendències wellness per aquest 2019. En aquest nou any el wellness continuarà la seva expansió i democratització, sorgint noves pràctiques i expandint el perfil de consumidors. Donem una ullada a aquestes noves tendències!

 

Per un wellness més socialitzador

Tant a la feina com durant el nostre temps lliure passem moltes hores davant d’una pantalla, aïllats del món exterior i de les relacions orgàniques. Per aquest motiu, existeix una creixent necessitat de socialització front l’actual individualisme extrem. L’ésser humà és un ésser comunitari, fet per viure en societat. Durant aquest 2019 creixeran aquelles activitats wellness que tinguin per objectiu recuperar el contacte humà, sense necessitat de què hi hagi un dispositiu electrònic de per mig. Així mateix, els spas recuperaran la seva essència com a llocs de trobada per a la conversa i la socialització.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                 Classes de respiració

La respiració, aquell gran oblidat. Com la respiració és una cosa natural i inherent, sovint no li prestem l’atenció que mereix. Tant és així, que el fet de concentrar-nos en la nostra respiració pot ser un dels actes més importants de la nostra salut personal. Després de tot, el nostre alè és sinònim de vida. Uns mals hàbits respiratoris poden ser font d’estrès, d’ansietat i fins i tot propiciar l’aparició de malalties. Durant aquest 2019 creixerà l’oferta de classes que tinguin per objectiu reeducar la nostra respiració.

 

La cura a través del silenci

Yang Sheng, o “cuidar-se a un mateix”, és una filosofia xinesa que se centra en l’acte de l’auto-cura mitjançant moments que ens permetin desaccelerar el nostre ritme i tornar a equilibrar la nostra ment, cos i esperit. Els ritmes de vida són cada vegada més atrafegats i estressants, per això trobar aquestes bombolles de tranquil·litat que ens permetin tornar a respirar es converteix en un acte de gran importància. Aquesta pràctica pot consistir en rituals de curta durada o llargues meditacions. Només es requereix d’un lloc tranquil, exercicis de respiració i un somriure. Mitjançant aquests moments de silenci aconseguirem concentrar-nos en la nostra essència i aïllar aquells pensaments negatius.

 

Meditació més activa

Meditació i moviment ja no són antònims. La meditació Bio Energètica serà una de les tendències d’aquest 2019. Aquest tipus de meditació inclou exercicis d’agitació controlada, amb l’objectiu d’alliberar la tensió muscular i reduir els nivells d’estrès. El fet de veure una persona sacsejant-se al terra pot semblar estrany a primera vista, però aquesta pràctica ajuda a comprendre millor els nostres sentiments i a restablir els nostres patrons de pensament. Una altra pràctica de meditació més activa és la sofrologia, també coneguda com meditació dinàmica, que combina respiració, meditació i visualització per promoure una relaxació mitjançant la connexió dels hemisferis dret i esquerre del cervell.

 

Els hotels saludables es posen de moda

El turisme de benestar creix any rere any i els hotels s’han adonat d’això. Per aquest motiu, molts establiments s’han decidit per incorporar el benestar en el seu disseny, instal·lacions, serveis i gestió de forma transversal. Aquestes iniciatives de benestar van des d’una il·luminació a l’habitació que promogui un millor son, mecanismes d’insonorització de les habitacions, incorporació de classes de ioga o gimnàstica als serveis de l’hotel, fins a la disponibilitat de refrigeris saludables dins els minibars de les habitacions. Sembla que el wellness està en expansió.

 

Curació amb sons

Les teràpies amb sons no són una novetat. Societats com la tibetana, la hindú o la xinesa les han fet servir durant segles. La novetat és que occident està utilitzant aquesta cultura del benestar per incorporar la medicina sonora en tractaments de spas, sessions de meditació i tallers. Les teràpies amb sons fan servir determinades freqüències tocades en bols, gongs i altres instruments amb fins curatius i relaxants tant per al cos com per a la ment.

 

Recessos de ioga més econòmics

En general els recessos de ioga s’han associat a un perfil de consumidor amb un poder adquisitiu mitjà-alt. La creixent demanda i la diversificació en la tipologia de clients portarà a les empreses de recessos a una democratització dels preus. El ioga s’està convertint en un pilar de la societat del s.XIX i en una vàlvula d’escapament de presions, ansietats i estrès.

 

Wellness per a homes

El turisme de benestar s’associa a un perfil més femení. Aquesta imatge ha començat a canviar en els últims anys i cada vegada són més els homes que veuen necessari dedicar les seves vacances a tenir cura del seu cos, ment i esperit. En aquest 2019 es preveu que les empreses de wellness adaptin els seus serveis a un perfil més masculí, això sí mantenint sempre l’essència del wellness.

 

Us animem a descobrir la nova oferta d’experiències wellness a la Costa Brava en la nostra web: https://bit.ly/2RlxrQq