Selfness, l’evolució del Wellness

El món i les seves societats estan en canvi constant. L’increment dels nivells d’estrès, l’augment del materialisme, els canvis en les estructures socials, la difícil conciliació de la vida familiar i laboral… fan necessària una nova forma de relacionar-nos amb nosaltres mateixos (el nostre “self”)

“Escolta els teus sentits i reconcilia el teu cos, la teva ment i el teu esperit”

Al 2002, l’alemany Matthias Horx va desenvolupar el concepte de “Selfness” com a una utopia d’un individu molt més resilient que el seu anterior “l’individu industrial”, capaç de combinar la vella promesa d’un futur pròsper amb un seguit d’habilitats socials, que no només li permetessin sobreviure, sinó també millorar la seva qualitat de vida i el seu benestar.

L’evolució d’aquest concepte en els darrers anys, ha fet que se’l consideri com una evolució del wellness. Aquest moviment realça la importància de dedicar temps a un mateix. A més a més, no només busca un plaer hedònic i momentani, sinó que vol convertir-se en una contribució a llarg termini al benestar d’un mateix.

 

“Tranquil·litzat, respira profundament i dedica temps al més important, tu mateix!”

 

Mentre wellness és la cultura de la relaxació, en la que permetem a altres persones que ens cuidin per tal de millorar el nostre benestar, selfness va una passa més enllà. El concepte selfness entén la relaxació com un punt de partida per a connectar amb el veritable jo i a partir d’aquesta honesta connexió poder treballar pe convertir-se un mateix en un ser més resilient, capaç de fer front als reptes que ens planteja el nostre dia a dia. Això implica un procés transformatiu que finalitza amb el creixement interior i el foment d’una forma de vida més saludable.

 

Desconnectar únicament durant les vacances ja no sembla ser suficient per a sentir-nos bé. Aprendre a afrontat els reptes cada cop més nombrosos del nostre dia a dia s’ha convertit en un element clau per garantir així el nostre benestar present i futur.