Saps que és el food coaching?

El food coaching és un entrenament personalitzat, orientació i teràpia que té com a fi educar, acompanyar i proporcionar, als qui ho necessiten, eines que facilitin millorar la salut i incorporar nous hàbits d’alimentació en la dieta. Activa processos d’aprenentatge que ens ajuden a exercitar l’escolta i la percepció del nostre cos i ment. Una de les disciplines que més et pot ajudar a tenir un bon resultat és haver de passar balanç amb el coach. Els bons entrenadors no perden el temps així que si ells senten que no estàs fent el que s’ha acordat i no estàs compromès amb el teu èxit, simplement no et continuaran donant suport en el teu procés de desenvolupament.

Des de la nutrició naturista i la naturopatia, el food coaching proporciona l’ajuda necessària per garantir millorar la salut i benestar del pacient. L’enfocament naturopàtic té com a objectius facilitar la transició a una dieta personalitzada, incorporar nous aliments terapèutics en la dieta, detoxificar l’organisme, restablir la salut intestinal, treballar amb estímuls naturals per activar les funcions vitals, suplementar i treballar, en cas que fos necessari, amb nutrició ortomolecular, fitoteràpia, teràpia funcional i homoeopatía entre d’altres.

Esmorzar a l’aire lliure al Park Hotel San Jorge de Calonge.

 

Cal crear una relació saludable amb l’alimentació. No és només “el que” mengem, sinó també “per què” i “com”

El food coaching sorgeix com a protocol nutricional innovador que pretén anar més enllà de la feina del nutricionista. Promou el desenvolupament personal, físic i emocional del pacient, la incorporació de nous hàbits d’alimentació i la millora de la salut.

Aspectes a valorar per part del coach:

  • Comprendre la seva fisiologia: quins problemes poden estar impedint assolir els vostres objectius i quins recursos té per superar aquests bloquejos. Això incorpora qüestionaris d’estil de vida i símptomes en profunditat i, com una opció, l’Anàlisi Funcional de Nutrició.
  • Coaching per fer canvis en les vostres eleccions diàries al voltant dels aliments, més un enfocament d’estil de vida per a l’alimentació.
  • Analitzar el comportament que us impedeix complir amb les promeses que us feu a vosaltres mateixos. Per això, els coach utilitza eines pràctiques i creatives per canviar els vostres patrons repetits.

És un procés d’orientació, assessorament, entrenament personalitzat i teràpia que ens ajuda a exercitar l’escolta i la percepció del nostre cos. Aporta nous recursos, solucions i eines per treballar patologies concretes, tractar malalties, reduir pes, oblidar-nos de dietes i recuperar l’equilibri a través d’una alimentació conscient i un estil de vida saludable.

Com a part del treball de diàleg amb el coach, s’aconsegueix trobar oportunitats i camins alterns als comuns o tradicionals, el que permet noves perspectives a l’hora de buscar i aconseguir objectius, fins i tot estimulant l’individu cap a la producció de resultats sense precedents.