Reconnecta amb el benestar per a una bona tornada de les vacances

Amb el retorn a la rutina, les tasques pendents i les safates d’entrada plenes, de vegades la tornada de les vacances pot fer que en unes hores oblidem que hem desconnectat. Encara que hàgim pogut relaxar-nos i carregar piles, també arriba l’hora de recuperar els horaris, els hàbits i les nostres activitats habituals, sobretot aquelles que ens fan sentir bé.
Per fer que la tornada a la realitat sigui millor per al nostre benestar, us donem alguns consells per afrontar l’estrès i encarar la nova temporada d’una manera positiva i amb molta energia. Segueix aquestes idees perquè després de desfer les maletes, gaudeixis de la primera setmana post-vacances cuidant-te més que mai.

Integra’t a la rutina gradualment

Si d’un dia per l’altre passem de la desconnexió i la tranquil·litat a l’estrès i la rutina intensa de la feina, pot ser un canvi molt brusc per al nostre organisme, i això ens pots generar més angoixa i malestar. Per això és important pensar a establir un període d’adaptació. A la tornada de vacances, és bona idea deixar-se almenys uns dies de descans abans d’agafar el ritme al 100% per anar acostumant-se de nou a la rutina i perquè no sigui un canvi molt radical.

Una bona manera de començar és anar adaptant l’horari d’aixecar-nos aviat de manera que el nostre cos s’acostumi a poc a poc, perquè quan ens soni el despertador per al primer dia de feina o d’estudi no ens sigui tan dur. També és un bon moment per repassar els nostres hàbits per dormir millor, millorant la qualitat i quantitat del nostre son.

Busca la part positiva

Retrobar-se amb els companys de feina o de classe, compartir amb altres les nostres aventures durant les vacances o començar nous projectes, són algunes de les coses bones que té la tornada al nostre dia a dia. És recomanable tenir una actitud positiva per encarar el canvi de la manera més relaxada possible, centrant-nos en les coses que ens omplen d’il·lusió amb optimisme, gaudint de les relacions socials i d’un clima laboral saludable.

Arxiu PTCGB. Hotel Rural Resguard dels Vents. Javi Cabrera

Connecta amb el benestar i la relaxació

Buscar moments per relaxar la ment i el cos en el nostre dia a dia és quelcom fonamental i bàsic si volem aconseguir un bon benestar. I encara amb més motiu, en els períodes que poden suposar un estrès emocional més elevat, com la tornada de les vacances. En aquest cas, són molt aconsellables les activitats o els exercicis que ens ajudin a treure l’ansietat o l’estrès, com per exemple: el ioga, la meditació o tècniques com el mindfulness. Ho has provat mai? 

La meditació ens serveix per desconnectar, però també per reconnectar amb nosaltres mateixos. Gràcies a aquesta disciplina, que cada vegada és més practicada, podem allunyar els pensaments negatius del nostre cap. És un bon moment per crear noves rutines i incloure nous hàbits per cuidar-nos seguint els nostres consells per iniciar-se en aquesta pràctica.

Si ets dels qui prefereix activar-se amb l’esport, també és molt bona idea tornar a practicar aquestes activitats que són un desestressant natural, ens milloren l’humor i ens activen l’organisme. Pots aprofitar per desplaçar-te més en bicicleta o fer rutes a peu, i sempre que puguis fer-ho en l’entorn de la natura, per trobar petits moments de desconnexió en el dia a dia. És necessari reprendre aquestes activitats a poc a poc, ja que és molt beneficiós per a la salut en general, per al cor i per a l’estat d’ànim.

Arxiu PTCGB. Hotel Cala del Pi. Javi Cabrera

Cuida el teu cos amb una bona alimentació

L’alimentació és un altre pilar fonamental per a la nostra salut i per això cal cuidar-la. Després dels excessos de les vacances i els àpats fora de casa, els plats més abundants i amb més greixos, poden haver repercutit a la nostra salut. Ara és un bon moment per recuperar una dieta sana i equilibrada, rica en fruites i verdures fresques, peix i fibra, baixa en greixos saturats. Tot això, ens farà sentir millor i és imprescindible per al bon funcionament de l’organisme.

Arxiu PTCGB. Espai Cuinar Sa. Javi Cabrera

Encara que s’acabi l’estiu i els dies de descans, no podem oblidar la gran oferta de benestar que tenim al nostre abast tot l’any. Descobreix les propostes que ens fan els hotels, spas, balnearis i els experts en meditació, ioga i gastronomia saludable de la Costa Brava i el Pirineu de Girona. La cultura del benestar està arrelada a la nostra terra i també pot formar part de la teva rutina, incorporant moments per nosaltres o escapades per cuidar-nos. Si afrontem la tornada de vacances de la millor manera seguint aquests consells, deixem que predominin les bones sensacions i el record de bons moments, maximitzant els beneficis positius per a la nostra salut i benestar.