Què, com i quan mengem: les claus per assolir una bona alimentació.

Amb el ritme frenètic que portem avui en dia sembla impossible poder portar uns hàbits i una dieta saludables si no hi ha temps per a cuinar. La importància de dur una alimentació correcta i sense excessos és un dels objectius que ens proposem any rere any, i suposa un pilar fonamental per aconseguir un bon benestar i millorar la nostra salut, tant física com mental.

Però, que entenem per una alimentació sana i adequada? És l’equivalent a una alimentació equilibrada amb una gran varietat d’aliments. És el clàssic “menjar de tot”, com ara fruites, verdures, cereals, peix, carn i làctics. Aquests aliments són la base de la nostra alimentació. 

Arxiu PTCBG. Espai Cuinar Sa. Javi Cabrera.

Per aconseguir-ho és imprescindible establir-nos una rutina amb tots aquests grups d’aliments, evitar els greixos i els sucres i complementar-ho amb alguna activitat física, com ara caminar o anar amb bicicleta. D’aquesta manera, obtindràs l’harmonia que el teu cos necessita. Comencem? 

Una alimentació més favorable no només es basa en el tipus d’aliments que ingerim, ni en la seva elaboració, sinó que hem de parlar, sobretot, de com ens relacionem amb el menjar. La majoria de les persones mengen de manera accelerada, s’afanyen, o literalment “s’empassen el menjar”, sense ser conscients d’allò que mengen. Aquest mal hàbit és el que ens porta al descontrol alimentari i, en moltes ocasions, és també aquest l’origen de malalties com l’obesitat o el sobrepès.

Però, que passaria si poguéssim menjar en un ambient agradable i tranquil? O dedicar-li el temps necessari a cadascun dels àpats? Trobar el temps adequat per menjar i mastegar bé els aliments té més beneficis saludables dels que pensem, com ara: afavoreix la digestió, ens fa sentir més saciats, preveu l’obesitat, cuida la salut bucodental, i una de les més importants, relaxa i millora l’estat d’ànim. Ho sabies? 

Per tant, si ets d’aquelles persones que dina en 10 minuts i davant de l’ordinador, és moment d’aturar-te i començar a practicar l’alimentació conscient o Mindfulness.

Menjar amb consciència implica posar atenció a allò que estàs fent en aquest precís moment, és a dir, a menjar. Oblida’t de fer altres coses, apaga la televisió, no estiguis pendent del mòbil ni d’aprofitar per a llegir el diari o fer qualsevol altra cosa que et pugui distreure. Asseu-te davant del plat, fes un parell de respiracions profundes per a connectar amb el present i regala’t aquest moment plaent de menjar.

Però menjar bé, no només és el que mengem, sinó també com ho preparem i com ho consumim. Per això, si tens ganes d’aprendre a cuinar saludablement, el retir de cuina macrobiòtica i benestar és ideal per a tu!  

El 26 al 27 de març, l’Espai Cuinar Sa i l’Edgar Tarrès realitzaran un taller molt complet on tindràs una introducció a la cuina macrobiòtica vegetariana per fer la teva alimentació molt més saludable i eficient, i on també s’inclouran unes pràctiques per preparar el menjar de manera més conscient. 

Espai Cuinar Sa. Taller de cuina macrobiòtica i benestar.

Una experiència única amb una formació informativa, variada i divertida impartida per  l’Edgar Tarrés, el professor de benestar i felicitat que ens donarà eines per millorar la teva felicitat i benestar, i en Matthias Hespe, qui dirigirà les classes de cuina macrobiòtica. 

El temari que es tractarà durant aquests dies consisteix en la digestió i com es pot millorar i conservar en bones condicions, ja que aquesta és la base de la salut i de la felicitat! A més, es faran tallers pràctics on es cuinaran tots els àpats amb productes de temporada, de producció ecològica i de proximitat. També es parlarà sobre els hàbits saludables i sobre la importància de menjar amb consciència i mastegar bé els aliments, perquè això ens ajuda a crear una bona flora intestinal i a regular-la millor.

Espai Cuinar Sa. Taller de cuina macrobiòtica i benestar.

Submergeix-te en aquest aprenentatge a la recerca del benestar a través de l’alimentació en un entorn molt tranquil i bonic, a Can Muni Palau, al peu del Castell de Sant Salvador i l’ermita de Sant Onofre a Palau Saverdera. Una casa perfecta per fer uns dies de descans i ocupar-te de la teva salut personal.

Ara sí que no tens excusa! Aprofita aquest taller pensat per millorar la teva qualitat de vida a través del menjar i de la natura i aconsegueix un bon benestar, més energia, consciència i calma! A què esperes?