Propostes per cuidar-nos amb el #benestaracasa

En les darreres setmanes hem hagut de canviar el nostre estil de vida: seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, és moment de quedar-nos a casa i reduir al mínim les interaccions socials en persona per a protegir la nostra salut i la del nostre entorn. Les nostres rutines han canviat i ara hem d’adaptar-nos a conviure amb les mateixes persones, treballar des de casa en alguns casos, i sense poder sortir per passejar o fer exercici. Però mantenir una rutina d’exercici i d’activitats de benestar és imprescindible per la nostra salut i equilibri emocional, per aquest motiu des del Club de Salut i Benestar del Patronat de Turisme Costa Brava Girona us convidem a gaudir del benestar des de casa amb diferents propostes d’activitats/experiències virtuals.

La importància de cuidar-nos

És important seguir connectats amb familiars i amistats a través de trucades o missatges, però també és el moment de prendre cura de nosaltres mateixos d’una manera especial. La relaxació i la distracció de les preocupacions són vitals pel benestar individual: respirar, meditar, practicar ioga… són algunes de les pràctiques que ens permetran mantenir la nostra ment i cos actius i ens aportaran alhora calma i tranquil·litat.

El centre Happy Yoga Girona ofereix als seus usuaris i seguidors tallers de meditació online i de pranaiames, respiracions conscients que ajuden a alliberar l’estrès i la ment durant el confinament. Els diferents experts del centre ofereixen classes de Hatha Ioga, que combina asanes i respiració conscient per agilitzar el cos i calmar la ment o de Happy Iogui-Kids amb l’objectiu que tota la família se sumi a l’activitat, entre moltes altres modalitats relacionades amb aquesta disciplina. 

Foto de Happy Yoga Girona

El Centre de Benestar Laura Irla també se suma a la iniciativa de compartir contingut de benestar online per als seus usuaris. Durant aquests dies, diferents professores del centre, ofereixen diversos tallers i activitats per mantenir actius el cos i la ment. A través dels canals de YouTube i mitjançant el canal d’Instagram TV, els seus seguidors poden gaudir de classes de ioga i pilates pensades per a fer des de casa. Dur a terme aquestes classes en directe i seguir les instruccions que ens donen també és beneficiós per no sentir-se sol i compartir, encara que de forma diferent, una mateixa activitat amb altres participants.

Foto del Centre Benestar Laura Irla

Edgar Tarrés, especialista en el disseny d’experiències de benestar i mindfulness, comparteix cada dia sessions de meditació a través de Facebook live i Instagram live, amb l’objectiu de gestionar les emocions i el desenvolupament personal. Són moments per posar pau, prendre consciència i relaxar-nos, reflexionant com aquesta situació actual es pot convertir en una experiència vital. Una actitud positiva ens ajudarà a transformar-nos i aprofitar cada moment per aprendre a viure amb més qualitat de vida. Aturar-nos aquests dies també és un exercici important que ens ajudarà a sentir-nos millor i a obrir la nostra ment. Trobareu totes les meditacions a la seva pàgina web.

Foto d’Edgar Tarrès

Des de Risum, la Natàlia Oliva, instructora de marxa nòrdica i professora de ioga, a través de les seves xarxes socials ofereix diferents continguts com: exercicis per millorar la tècnica de la marxa nòrdica, diferents asanes de ioga, gimnàstica suau per a tots els públics, i altres articles i vídeos relacionats amb la seva especialitat. Aprofitar aquesta situació per aprendre noves modalitats sense deixar de ser actius també és positiu per a nosaltres i la nostra salut.

Foto de Natàlia Oliva de Risum

Hàbits saludables per al #benestaracasa

També és important mantenir els bons hàbits alimentaris, fent un esforç per mantenir una dieta mínimament sana i equilibrada aquests dies. Ara que tenim més temps, és un bon moment per prendre consciència sobre allò que mengem i millorar en tots aquells aspectes que estiguin al nostre abast. L’organització i planificació de les dietes ens pot ajudar molt aquests dies, així com fer una llista de la compra per pensar molt millor els productes que necessitem i que alhora siguin beneficiosos pel nostre organisme. Evitar els productes processats i afegir fruites i verdures als nostres àpats són alguns dels consells que ens dona la Marta Romaní, experta en nutrició conscient. Durant aquests dies, comparteix a través de les seves xarxes socials diversos vídeos curts que expliquen els principis d’un estil de vida basat en la nutrició conscient. També ens proposa algunes idees d’esmorzars i receptes saludables així com altres continguts interessant i tallers online per ajudar-nos a mantenir una dieta equilibrada

Foto de Marta Romaní

Si el que vols és descobrir noves receptes i aprendre pas a pas a fer-les, llavors no pots passar per alt la proposta de Matthias Hespe d’Espai Cuinar Sa. Al seu canal de YouTube hi trobaràs diverses receptes de menjar saludable, perfectes per aquests dies que disposem de més temps i podem prendre consciència sobre el que mengem. Al seu blog, també hi trobarem continguts i articles interessants per a millorar els nostres hàbits.

Foto de Matthias Hespe – Autor Javier Cabrera

Hem de ser conscients que aquesta és una situació temporal i recordar que ben aviat podrem tornar a gaudir plenament de l’aire lliure i de tota la fantàstica oferta de benestar de la Costa Brava i el Pirineu de Girona.  Mentrestant, us proposem aprofitar aquest temps per conèixer-nos millor a nosaltres mateixos i intentar incorporar petites rutines de salut i benestar que aportaran beneficis al nostre cos i ment ara, però també per a més endavant.