Propostes de Benestar al Festival Som Cultura

Amb les activitats del Som Cultura arriba un mes de novembre carregat d’experiències culturals a la Costa Brava i el Pirineu de Girona. El festival ja celebra la seva quarta edició i ara proposa de nou un seguit d’activitats diverses i de gran atractiu repartides pel territori. L’objectiu és fer redescobrir l’àmplia oferta cultural, patrimonial i artística de les comarques gironines.

Des de la pàgina web de Som Cultura es pot descarregar la programació completa del festival. 

D’entre les quaranta-sis propostes genuïnes ofertes per les entitats i empreses associades al Club de Màrqueting Cultura i Identitat del Patronat de Turisme Costa Brava Girona en trobem tres que ens interessen especialment per la seva vessant relacionada amb el benestar de cos i ment, així com amb la sostenibilitat. Seguidament us en donem tots els detalls.

9 de novembre
Visita guiada & Mindfulness al Camí de Ronda de S’Agaró

Declarat Bé Cultural d’Interès Nacional per la seva història, arquitectura i glamurós entorn cinematogràfic, caminar pel Camí de Ronda de S’Agaró és una proposta molt recomanable per gaudir del paisatge de la zona, de gran bellesa. Si només la passejada ja ens despertarà sensacions úniques, Som Cultura proposa una experiència singular per connectar amb aquest incomparable i majestuós entorn. El 9 de novembre, des de la plaça del Mirador, tots els assistents gaudiran d’una sessió guiada de Mindfulness.  

Punt de trobada: inici del Camí de Ronda de S’Agaró, just al costat de la tanca d’entrada a l’urbanització (carrer Punta d’en Pau amb Pujada a l’Hostal)

€ 2,5 euros
Organitza: Ajuntament de Platja d’Aro
Més informació: 972 81 71 79; Correu: visitesguiades@platjadaro.com

16 de novembre
Girona en clau ODS


Una ciutat més sostenible millorarà la nostra qualitat de vida i benestar, a més d’aportar un gra de sorra més a l’equilibri de la societat global i el planeta. Des de Gigs Girona s’organitza una visita guiada pel Barri Vell, per conèixer els elements que ha tingut històricament la ciutat relacionats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de la ONU. Els ODS són la nova agenda de l’ONU per a la millora de la societat i el planeta; mitjançant unes línies de treball transversals i uns indicadors s’està treballant per un impacte positiu pel que fa a sostenibilitat de les ciutats. L’itinerari proposat donarà a conèixer els elements que ha tingut històricament la ciutat relacionats amb aquests objectius.

€ 10 euros
Organitza: GIGS Girona
Contacte: 619 335 848; correu: gigsgirona@gmail.com
Més informació: https://www.gigsgirona.com

23 de novembre
‘Som el que mengem’. A Olot

Un recorregut únic per descobrir les botigues centenàries i el mercat d’Olot, amb tots els productes autòctons i exquisits que ens brinden: pa cuit amb llenya, productes a granel, vins o xocolates delicatessen. Es parlarà del que mengem i la relació que té l’alimentació amb la cultura del poble mentre s’omple el cistell de productes km0 que després es tastaran durant el dinar. L’àpat, 100% garrotxí, es farà al restaurant La Cuina de Mercat. Us apunteu a gaudir dels sabors i aromes del  menjar de qualitat i proximitat?

€ 35 euros amb dinar inclòs
Organitza:  EducArt i la Cuina del Mercat
Contacte: 972 903 822; Correu: reserves@educart.biz
Més informació: http://www.educart.cat

El gaudi conscient del nostre paisatge, la descoberta d’iniciatives que treballen per la sostenibilitat a les ciutats i el bon menjar amb productes de proximitat són propostes que ens faran sentir bé. Alhora, ens faran descobrir qui som i visitar les comarques gironines gràcies a la programació del Festival Som Cultura 2019. Les inscripcions les podeu fer a través del web: somcultura.com