Per un Sant Jordi ple de benestar i cultura

Per fi s’acosta un dels dies més esperats de la primavera, arriba Sant Jordi. Una diada plena de cultura per tot el territori català, on els llibres i les roses en són els protagonistes. Com bé marca la tradició, la diada de Sant Jordi, patró de Catalunya, és el dia dels enamorats d’aquest país, una diada durant la qual els qui s’estimen ho expressen de manera especial i simbòlica regalant-se una rosa i un llibre. 

Per fer d’aquest 23 d’abril un dia més especial, avui et portem un recull de llibres relacionats amb el benestar. Comencem amb l’antimanual creatiu “Mindful Travel” de l’Edgar Tarrès, professor i expert en benestar i felicitat. Un llibre on aprendràs a dissenyar experiències úniques i a desenvolupar el teu potencial per viure d’una manera extraordinària i aconseguir el benestar autèntic. Aquest antimanual va més enllà del descans, o del fet d’intentar rebaixar l’estrès i l’ansietat del moment. Es tracta d’assolir el benestar de veritat, el que s’aconsegueix transformant el nostre estil de vida, i això, només és possible quan tenim les habilitats i els recursos per posar el nostre cos i ment en harmonia i tranquil·litat. Això s’entrena i s’aconsegueix.

Edgar Tarrès. Llibre “Mindful Travel”.

“Mindful Travel” recull totes les experiències de l’Edgar Tarrès: els seus viatges transformadors, tot el que ha viscut, après i compartit durant aquests últims anys a través d’anècdotes, idees, propostes, experiències i sobretot, alguns incentius per començar a viure una vida cap a un benestar ple i autèntic.

És una revolució personal que vol animar al lector a viatjar i crear una nova mentalitat. Un antimanual que ens explica com crear experiències que siguin transformadores en l’àmbit personal, o inclús també en l’àmbit professional. Un llibre especialment interessant per a totes aquelles persones que es dediquen al sector del turisme i els viatges, tot i que, també et pot servir per a qualsevol altre projecte amb l’objectiu d’arribar a ser éssers molt més creatius.

Edgar Tarrès. Presentació del llibre “Mindful Travel”.

Una altra recomanació és el llibre “Torna a volar, papallona” de Neus Vila i Figareda, una dona de la ciutat de Girona, que ha treballat durant molts anys al món del turisme i també ha fet tasques com a redactora. 

Actualment, es dedica a l’emprenedoria en consultoria, formació i mentoria per a empreses, però l’escriptura és la seva activitat preferida, ja que escriu per inspirar, per ajudar a reflexionar i a emprendre un nou vol, primer com a papallona, tota una metàfora de canvi i creixement personal. 

Un altre llibre que també et pot interessar, i més, si t’agrada el món del ioga i vols posar-lo en pràctica, és el llibre: PekeYoguis “Práctica yoga en familia” de la Cristina Brondo, coneguda com a actriu, mare i una gran apassionada del ioga i de la vida saludable. En aquesta obra, Brondo ens vol compartir els beneficis de practicar ioga amb nens petits i guiar-nos cap a un benestar integral. També inclou fotos de l’autora mentre practica algunes rutines de ioga, acompanyada de nens i un vídeo exclusiu amb una sessió de ioga per a practicar conjuntament en família.

Arxiu Imatges PTCBG. Balneari Vichy Catalan. Caldes de Malavella. Javi Cabrera.

El benestar, però, no és només fer ioga i relaxar la ment, també és qüestió de seguir una dieta saludable i equilibrada. I per aquest motiu, et proposem “Cocina para la tribu” de Carolina Ferrer i Verònica Sánchez, un llibre dedicat a receptes de cuina on el seu ingredient especial és l’amor. El resultat de cada plat és la combinació de les cançons que escoltis mentre cuines, dels riures i de les persones en les quals pensis mentre prepares els ingredients. Un llibre escrit per dues grans dones, sensibles, feministes i mares, on les pàgines et seduiran gràcies a les seves boniques fotografies. 

Un altre llibre que tampoc pot faltar si tens ganes de fer un reset complet al teu organisme és “Depuració hepàtica” de la Carla Zaplana, una experta nutricionista i dietista que ens proposa un programa pràctic centrat en el fetge, per tal de poder processar i eliminar millor les substàncies tòxiques que entren a l’organisme.

“Depuració hepàtica” té l’objectiu d’explorar l’impacte que tenen les toxines en el nostre estat físic i emocional i descobrir tots els beneficis de la depuració hepàtica per a la salut, per tal de combatre el fetge gras i també reduïr la inflamació generalitzada, millorar les digestions, proporcionar un descans reparador i una major claredat mental.

Arxiu Imatges PTCBG. Hotel Rural Resguard dels Vents. Ribes de Freser. Javi Cabrera.

I per últim, Robin Sharma, un dels experts mundials en lideratge i emprenedoria, ens porta el seu llibre “El club de las 5 de la mañana”, una obra de gran impacte personal, que ens descobrirà com aprofitar els matins per aconseguir despertar-nos d’hora amb bon ànim i l’energia necessària per aprofitar el dia al màxim, com també, tàctiques poc conegudes per protegir el nostre talent de la distracció digital. 

Aprofitant que ara s’acosta el bon temps, la Costa Brava i el Pirineu de Girona es converteixen en destins perfectes per passar-hi uns dies de desconnexió. Per això, et proposem que també donis una ullada als ebooks: “Un viatge sensorial, rutes culturals i del benestar per la Costa Brava” i “Un viatge sensorial, rutes culturals i del benestar per el Pirineu de Girona” de la Kris Ubach, on hi trobaràs diferents itineraris per gaudir plenament del benestar i connectar amb tu mateix. T’animes a descobrir-los?