Nova tendència en el MICE: viatges d’incentius saludables

Podem millorar les relacions personals d’un equip de treball amb una experiència fora de l’oficina? La Susana Basols de Fil Mediterranean Travel Designers, organitzadora de viatges d’incentius i esdeveniments amb una especial sensibilitat en el producte de benestar, ens confirma que si la proposta de dinamització de l’equip és l’adequada, aquesta pot ser totalment transformadora per a les persones. Si, a més, aquesta activitat que s’ofereix als treballadors gira al voltant del benestar físic i mental de l’equip, els resultats poden ser encara més positius.

En el sector MICE (Meetings, Incentives, Conventions and Exhibitions) darrerament destaca una nova tendència que consisteix en incorporar propostes que es vinculen amb la naturalesa, l’alimentació saludable, la meditació o activitats diverses relacionades amb el benestar.  

Aquestes opcions se sumen a algunes ja conegudes i rellevants del sector MICE com són les sortides gastronòmiques, les relacionades amb l’enoturisme o esportives. La finalitat de totes elles, segons la Susana Basols, va sempre en la mateixa línia: l’empresari o empresària dinamitza una activitat per millorar els vincles entre les persones que formen un equip de treball. Gràcies a una trobada fora de l’entorn laboral, s’aconsegueix un canvi i millora de les relacions personals, que esdevenen, tal com diu ella, “human to human” o “de persona a persona”. Es refereix a que l’afinitat amb els membres de l’equip sigui més positiva quan es coneixen personalment, lluny dels càrrecs o els rols establerts al despatx.

Segons els experts, quan un empresari o empresària responsable d’un equip de treball té el gest de tenir cura dels seus treballadors i els incentiva i motiva mitjançant pràctiques i experiències que puguin reforçar les relacions amb i entre ells, així com oferir-los un temps de pausa i benestar, es veurà recompensat i valorarà aquesta activitat com a molt positiva. 

És important tenir present que amb els negocis no tot es resumeix en objectius i resultats i que al cap i a la fi tots som persones que necessitem trencar amb la nostra rutina i fer una pausa per poder seguir avançant de la millor manera. Descansar i carregar piles el cap de setmana és necessari, però també ho és fer-ho de tant en tant en l’entorn laboral!

Formacions, retirs, teambuildings, sessions de dinamització… són moltes les opcions que tenim a les nostres mans per donar incentius de benestar si som responsables d’un equip de persones que treballa per nosaltres. L’objectiu és buscar experiències que permetin trobar-se en un ambient diferent fora de l’oficina, conèixer-se entre ells d’una altra manera, relaxar tensions diàries i establir així vincles molt més propers

Autor: Javi Cabrera

Quan és el bon moment?

Davant una crisi o problemàtica d’empresa és un moment molt positiu per proposar una activitat de dinamització de grup. Una opció relacionada amb el benestar que explica la Susana Basols és el Business Retreat de Fil Mediterranean. En una activitat d’aquest tipus es compaginen les sessions de mindfulnes amb les reunions, una passejada pel camí de ronda o una classe de cuina macrobiòtica

Si bé és cert que davant canvis a l’oficina es recomana oferir i dinamitzar alguna activitat per a l’equip de treballadors i treballadores, els experts del sector destaquen que no cal que hi hagi cap problema per fer una activitat d’aquest tipus. Es recomana oferir sessions de treball i lleure fora de l’entorn laboral de manera periòdica per afavorir el benestar de l’equip i les relacions entre les persones que el formen.

Estar bé a la feina amb els companys aporta benestar personal i professional a tots els qui en formen part i els responsables dels equips de treball ho han de tenir sempre en compte si volen posar en valor la seva empresa, obtenir un bon rendiment dels professionals i fidelitzar-los per evitar fugides de talent.

A la Costa Brava i Pirineu de Girona disposem d’una àmplia varietat d’equipaments de referència pel que fa al benestar i que ens poden ser molt útils si volem optar per oferir un petit retir d’empresa o una rutina setmanal agradable i diferent. 

A més a més, la destinació disposa del Costa Brava Girona Convention Bureau amb nombroses empreses especialitzades en el sector del turisme de negocis, i el qual treballa per posicionar la Costa Brava i el Pirineu de Girona com a un destinació idònia per a l’organització de qualsevol tipologia d’esdeveniment.

Joan Agramunt. PTCBG