Minimalisme per al nostre benestar

La cerca constant del benestar és una cosa molt humana. Tots volem per a nosaltres i els nostres éssers estimats, poder viure en les millors condicions, tant físiques com espirituals. Tenint aquests preceptes en compte, us convidem a descobrir el minimalisme, una filosofia de vida que va molt més enllà de la decoració i de l’interiorisme.

Què és el minimalisme?

Potser heu sentit a parlar d’aquest concepte com una tendència relacionada amb el disseny, i l’haureu vist en multitud de revistes de moda i arquitectura. Aquesta és la primera impressió que tenim sobre aquest corrent cultural, però el minimalisme és molt més que una manera de decorar la teva casa o omplir el teu armari, es tracta d’un corrent filosòfic en tota regla que pot tenir un impacte molt positiu en la nostra salut i el nostre benestar.

El minimalisme defensa la idea central que es pot viure amb poc (o molt menys) i ser encara més feliç. Això vol dir que no és imprescindible comptar amb molts zeros al compte bancari o tenir molts béns materials i acumular tota mena de riqueses per a aconseguir la felicitat i el benestar emocional, ja que aquesta es troba en les coses més senzilles, funcionals i, en principi, més simples.

Arxiu d’imatges PTCBG – Javi Cabrera

En quins aspectes de la nostra vida podem aplicar el minimalisme?

Per descomptat, aquest terme es pot aplicar a tota mena de conceptes, incloent-hi la manera d’enfocar la vida per a fer-ho d’una manera ascètica, prioritzant les coses que són essencials per davant d’altres. El minimalisme pot ajudar-nos a saber quines coses són les que realment importen en aquest món i, sobretot, a no deixar-nos portar pel materialisme que ens envolta per tots costats. Ens convida a adonar-nos que no requerim de tants objectes o productes per a aconseguir la plenitud personal i aconseguir els nostres objectius.

Arxiu d’imatges PTCBG – Javi Cabrera

Quins beneficis pot aportar al nostre benestar?

Un dels principis bàsics del minimalisme és la idea de “no acumular”. Això es pot aplicar a objectes i productes, però té més importància de la que es creu, perquè en alliberar-te de tots els records materials que ja no tenen valor per a nosaltres, ens podem desfer de pensaments i moments que arrosseguem com si fossin un llast.

Reviseu el vostre armari, les vostres prestatgeries i els vostres calaixos per a retirar tot allò que ja no representa res per a vosaltres. Sabeu la quantitat de persones que continuen emmagatzemant els apunts de la carrera, o, pitjor encara, els llibres de l’escola? Deixar enrere tot això ens ajudarà a adonar-nos que no depenem de tot el que hem acumulat per a viure i ser feliços. Amb menys coses apreciarem més el que tenim perquè és realment el que ens importa.

Un altre benefici és l’ordre a casa, o el que seria el mateix, a la nostra vida. Com menys coses sense valor tenim, més facilitat de gestió i de tenir-ho tot a mà. D’aquesta forma, cada objecte que tenim compleix una funció i ocupa un lloc en concret, dotant-lo d’un valor que, sovint havíem oblidat o que abans no tenia. 

Arxiu d’imatges PTCBG – Javi Cabrera

Molta gent confon aquest corrent de pensament amb deixar de consumir del tot productes i serveis, però no té res a veure amb això. El minimalisme defensa que no necessitem una gran quantitat d’objectes materials per a ser feliços ni hem de deixar que els béns que posseïm ens defineixin. És una filosofia de vida perfecta per a tots aquells que prefereixen acumular vivències. Les experiències que vivim cada dia tenen més valor i són més enriquidores que qualsevol possessió que no necessitem.

Tenim un gran ventall de possibilitats a l’hora de viure aquestes experiències gratificants, que ens permetin aturar-nos i pensar en nosaltres mateixos, valorant el que és realment important. La Costa Brava i el Pirineu de Girona convida als seus visitants a gaudir de les petites coses, d’allò que ens envolta, d’equipaments que ens apropen a aquesta mentalitat minimalista a través d’experiències inigualables.  L’oferta d’aigües termals, spas i balnearis, massatges, meditació, ioga, gastronomia saludable i opcions per al descans ens ajuda a entendre que la felicitat la trobarem en nosaltres mateixos a través del benestar individual.

Arxiu d’imatges PTCBG – Javi Cabrera- Hotel Santa Marta

Si ens sentim insatisfets o tenim la sensació que no vivim una vida completa o que estem massa lligats a les coses materials, pot ser que el minimalisme sigui la resposta que estem buscant. Comenceu a poc a poc, amb petits canvis, i veureu que, quan aprenem a valorar el que realment importa, de seguida en notem els beneficis i una millora important en el nostre benestar.