Meditar acompanyats dels sons de la natura a Punta Falconera #Soundscapes

Transportar-nos a indrets únics i paisatges plens de tranquil·litat i serenitat sense haver-nos de moure… sembla impossible, oi? Doncs ara pots viure una nova experiència sensorial gràcies als nous “Soundscapes” creats pel Club de Salut i Benestar del Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

Es tracta d’una col·lecció de gravacions sonores enregistrades arreu del territori que ens transporten a través dels sentits a algunes de les zones més màgiques del nostre entorn. 

Fins ara s’han publicat tres de les sis composicions sonores que formaran part d’aquesta primera col·lecció de ‘’Soundscapes’’ de la Costa Brava i el Pirineu de Girona. A través dels sons reals enregistrats en diferents indrets únics del nostre territori i d’empreses vinculades al Club Salut i Benestar, ara com ara ja ens podem deixar endur per les onades a la platja Santa Cristina de Lloret de Mar, sentir la tranquil·litat i els sons de la natura al Parc Natural de les Capçaleres del Ter i Freser o sentir l’olor del Mar Mediterrani a través dels sons de l’escuma del Mar i la brisa dels paisatges costaners de Platja d’Aro.

Ara presentem un nou ‘’Soundscape’’ que ens trasllada fins a la Punta Falconera de Roses acompanyats de l’expert en mindfulness Edgar Tarrés. Aquest indret compta amb una gran bellesa paisatgística, unes vistes úniques des de les quals es pot veure el mar i sentir l’olor dels boscos de pins que envolten aquest paratge. 

A través d’aquesta gravació podem sentir-nos més a prop de la natura i no només això, també podem gaudir dels sons dels bols tibetans, d’un gong i de cants harmònics. L’Edgar Tarrés ens explica com, a través d’aquests instruments ancestrals i els seus sons harmònics audibles, podem captar unes freqüències d’alta vibració que fan que el cos i la ment es relaxin, s’equilibrin i s’harmonitzin. Ja pots escoltar aquest nou ‘’Soundscape’’ al nostre canal de YouTube o a través de Spotify o Apple Podcasts

Els “Soundscapes” naturals, la companyia perfecta durant la meditació.

Els “Soundscapes” són perfectes per acompanyar un moment de relax o de concentració o per transportar-nos a diferents indrets del nostre territori en qualsevol moment del dia, però també poden tenir un paper molt important en la pràctica de la meditació.

Els sons de la natura poden abocar diferents sensacions.  Hi ha qui prefereix el so d’un brollador natural d’aigua entre les roques, altres la corrent d’un riu, el silenci d’un cim o del desert, o el mar repicant les roques amb el subtil murmuri de les ones trencant a la riba d’una platja de sorra…

Cada so ens transmet una sensació diferent i per això és important trobar el que més s’adapti a nosaltres i el que necessitem en cada moment. Quan meditem, sempre busquem crear el silenci intern, creant benestar i claredat mental per tal de gestionar òptimament els pensaments i les emocions. Els “Soundscapes” ens ajuden a connectar amb la natura i assolir amb més facilitat aquest estat de meditació i pau interior.

A vegades arribar al silenci absolut pot ser molt complicat i per això, molts dels qui viuen una experiència amb aquests tipus d’instruments i en espais naturals, admeten que és molt més fàcil meditar amb aquests sons, ja que capten la nostra atenció i ajuden a focalitzar-la cap al silenci i les sensacions positives. En definitiva, aquests sons harmònics juntament amb la natura multipliquen l’efecte de benestar transportant-nos a un estat de serenitat total.

El mar i la natura, fonts de benestar.

A banda d’aquests instruments harmònics, no podem treure importància al paper del mar. Moltes vegades només pensem en el mar a l’estiu, l’associem amb la calor i els banys per refrescar-nos, però els seus beneficis van molt més enllà… Quan està en calma, contemplar-lo amb tots els sentits ens pot transmetre una gran tranquil·litat. Olorar-lo, escoltar-lo, observar els seus color i les seves textures ens pot fer sentir molt millor. A més, cal no oblidar que el mar ens proporciona el 80% de l’oxigen que respirem, així que seure prop seu és una gran font de salut.

Arxiu d’imatges PTCBG

Convençuts doncs que el mar i la meditació són una font d’energia positiva, és normal que molts dels membres del Club Salut i Benestar aprofitin els seus beneficis per proporcionar un servei de major qualitat. L’Edgar Tarrés, per exemple, organitza concerts enmig del mar, en una menorquina on es pot gaudir de la posta del sol, d’un sopar, dels sons dels bols tibetans sota la lluna plena i sentir així el paisatge i el mar d’una manera diferent. També organitza activitats relacionades amb la natura i el mindfulness a diversos indrets de la Badia de Roses.

Diversos hotels del Club disposen d’una ubicació privilegiada a la vora del mar, convidant-nos a viure una experiència de benestar mentre gaudim dels seus beneficis, com el Sallés Hotel & Spa Cala del Pi de Platja d’Aro, l’Hotel Spa & Terraza de Roses, el S’Agaró Hotel Spa & Wellness,  l’Elke Hotel Spa, situat a Sant Feliu de Guíxols, l’Hotel GEM Wellness & Spa o el Santa Marta Hotel & Spa de Lloret de Mar. A Lloret de Mar també s’organitzen activitats de ioga i meditació a la platja i Happy Yoga Girona també du a terme tallers de ioga al mar sobre una taula de paddle surf. 

Més enllà del mar, molts altres equipaments ofereixen activitats relacionades amb el mindfulness també aprofitant el poder de la natura, com és el cas de Risum i la Cooperativa Selvans.

Arxiu d’imatges PTCBG

L’Hotel Rural Resguard dels Vents, Casa Santa Elena, la Bruguera de Púbol, Mas Garganta, Can Felicià o Can Xiquet. Tots aquests espais acullen els amants de la natura en entorns molt especials, convidant-nos a dur a terme activitats de retirs, meditació i molt més.

Us convidem a transportar-vos a la Punta Falconera a través del nou “Soundscape”, simplement per gaudir d’un moment de tranquil·litat, o que acompanyeu la vostra meditació amb tots els beneficis de deixar la ment en blanc per connectar amb la natura i amb nosaltres mateixos.