Les millors aplicacions de meditació

Tancar els ulls, respirar, pausar la ment i relaxar-nos. Sembla senzill dir-ho, però agafar l’hàbit d’unes rutines diàries de relaxació, ni que siguin breus, ens costa. El ritme quotidià ens porta cap a l’estrès i la dispersió, la consulta constant de dispositius mòbils a la feina i a casa, i tot això ens deixa poc lloc a la connexió amb nosaltres mateixos.

La meditació ja és una pràctica molt popular per treballar aquest espai de pausa i de respir personal. Per què és tan valuosa per a la nostra salut i benestar? Doncs perquè ens ajuda a trobar l’equilibri, a sentir-nos millor i a connectar-nos amb les coses d’una manera més conscient. En resum, podríem dir que la meditació ens serveix per seguir amb el nostre ritme diari, i a fer-ho amb millors condicions de benestar, i per tant, amb més equilibri emocional i segurament més èxit.

Darrerament estan triomfant algunes aplicacions que tenen com a objectiu ajudar-nos a incorporar la meditació i el mindfulness al nostre dia a dia. Són de fàcil ús i s’adapten a les nostres necessitats, alhora que posen a l’abast de tothom la pràctica de les tècniques meditatives i de pensament conscient. 

Insight Timer

Sessions de meditació impartides per reconeguts guies d’arreu han posicionat aquesta aplicació com una de les eines de referència. Inclou consells, taules per al control de les nostres sessions i informacions útils diverses. 

Calm

Una premiada aplicació centrada en la meditació i el son. Inclou més de 100 meditacions guiades temàtiques, centrades en l’ansietat, la concentració, l’estrès, el son o les relacions personals. Recentment, ha incorporat algunes funcionalitats amb Apple Watch, amb activitats per a la respiració, meditacions per passejar i exercicis diversos. 

Omvana

Una aplicació de referència que proposa sessions de meditació adaptades a diferents necessitats i a persones amb qualsevol nivell d’experiència. Perfecta per a iniciar-se en les rutines de relaxació.

Headspace

El creador d’aquesta aplicació és un monjo budista anglès que ha volgut fer d’aquesta eina “la teva guia cap a la salut i la felicitat”. Els exercicis que proposa Headspace es divideixen en tres temàtiques: les sessions centrades en estrès, son i ansietat; les meditacions guiades per a agendes atapeïdes i els exercicis d’emergència per casos extrems i sobtats.

Buddhify

La filosofia d’aquesta aplicació és que no tothom troba deu minuts al dia per ‘no fer res’, així que amb Buddhify s’ofereix la possibilitat de meditar mentre estàs fent altres coses, per exemple mentre vas al supermercat. També tenen exercicis més clàssics i personalitzats per a cada ocasió.

Aquestes només són algunes de les aplicacions de referència relacionades amb la meditació i el mindfulness; n’existeixen milers i molt variades. Si trobes la que més t’encaixa tindràs un aliat per al teu benestar diari. 

Quins canvis notarem si comencem una pràctica habitual de relaxació? Els experts asseguren que les millores que podrem percebre seran a curt termini i molt positives per al nostre benestar. Aquests canvis que percebrem van des de la millora de les nostres relacions amb els altres, una millor gestió de les emocions, control de l’estrès i l’ansietat o millora de la qualitat del son. Els beneficis són molts i no només són teòrics, així que cal provar-ho un mateix per veure quins efectes té en la nostra vida incloure la meditació i el mindfulness diàriament.