La importància del benestar a la tardor

La tardor avança a gran velocitat i la proximitat de l’hivern es pot sentir cada vegada més, sobretot per l’augment del fred i la reducció d’hores de llum solar durant el dia.

Per a molts, l’arribada d’aquesta estació és sinònim de canvi d’hàbits i la tornada a la rutina, i això pot influenciar directament el nostre estat d’ànim.

La tardor, és sens dubte, una època de canvis; deixem enrere l’estiu, venen les pluges, els paisatges canvien de colors, els dies són més curts… i tot això ens provoca alhora canvis d’humor, falta de concentració, cansament, estrès i fins i tot més probabilitats de posar-nos malalts.

Sabent tot això, és important prendre precaucions davant aquests alts i baixos emocionals i intentar que la nostra salut i benestar no es vegin afectats de forma negativa.

A banda d’abrigar-nos adequadament, beure molta aigua, hidratar-nos la pell, beure tes i infusions, dormir correctament i prendre el sol, també hi ha altres formes de cuidar-nos aquesta tardor.

L’energia de la natura i el benefici de l’exercici físic 

Amb l’arribada del fred i la falta d’hores de llum, pot ser que ens faci més mandra sortir a l’aire lliure, però la veritat és que ens convé molt més que a l’estiu. La falta de sol provoca una menor producció de serotonina i això pot influenciar el nostre estat d’ànim i les ganes de moure’ns. 

Envoltar-nos de natura i allunyar-nos de la contaminació atmosfèrica té un triple efecte beneficiós: ens exposem a la llum solar, respirem aire pur i ens exposem a bacteris variats en respirar que ens serviran per restablir la nostra flora intestinal.

Gaudir del poder dels boscos és sens dubte una activitat perfecta per aquesta tardor i d’això en saben molt a la Cooperativa Sèlvans. Mitjançant els banys de bosc o fent rutes en itineraris terapèutics podràs reconnectar amb la natura i aprendre tots els beneficis que pot aportar a la nostra salut i benestar: caminar lent, silenci, respirar conscientment o sentir l’entorn amb tots els sentits es convertirà en una experiència del tot reconfortant.

Arxiu d’imatges PTCBG – Cooperativa Sèlvans

L’activitat física també és vital en aquesta època de l’any,  ja que estimula la producció de diverses hormones del plaer i euforitzants que ens ajudaran a estar més actius i alhora més contents. També ajuda a augmentar la circulació sanguínia i l’acció defensiva del nostre organisme.

L’avantatge que tenim al nostre territori és que disposem d’un munt d’espais naturals, rutes rurals i rutes de senderisme que ens permeten conèixer alguns dels indrets més especials de la Costa Brava i el Pirineu de Girona. 

Per això ens serà fàcil trobar un espai per practicar l’exercici físic i gaudir de l’entorn natural.

A Risum, per exemple, organitzen tota mena de tallers relacionats amb el ioga i la marxa nòrdica que et permeten treballar el cos de forma equilibrada i simètrica mentre gaudeixes de la natura i tots els seus beneficis.

Però existeixen moltes maneres de gaudir de la natura, no fa falta fer-ho tan sols a través de l’exercici físic: contemplar o simplement estar-hi a prop ens aporta un munt de beneficis al nostre cos i ment.

Per què no, doncs, fugir uns dies al mig de la natura i desconnectar de la rutina per recuperar forces? 

A l’Hotel Resguard dels Vents, tens la possibilitat de gaudir d’unes espectaculars vistes a la Vall de Ribes i dels serveis d’aquest magnífic hotel, com és el seu Spa o zona de tractaments.

Arxiu d’imatges PTCBG – Hotel Resguard dels Vents

Situat a la Garrotxa també hi podem trobar un altre equipament molt especial, el Mas Garganta, l’espai perfecte per fer una escapada amb els companys de feina, amb la família o amb els amics, i gaudir d’un retir en una casa rural amb una gran riquesa paisatgística, cultural i gastronòmica.

Equilibrar el nostre cos i ment 

La tardor és una bona època per cultivar la nostra part espiritual, per a la interiorització, tornar a l’estudi, a llegir, a escriure, asseure’s a reflexionar i meditar.

Hem de fer exercicis que ens ajudin a relaxar i equilibrar el nostre cos. Aquests poden ser la relaxació, el ioga, la meditació… els quals tenen un efecte molt positiu per a la nostra ment i el nostre cos.

A Happy Yoga Girona, trobaràs tota mena d’activitats relacionades amb el ioga, una pràctica que cada vegada compta amb més adeptes que busquen un canvi en el seu dia a dia. Si encara no ho has provat, potser ara és un bon moment per deixar-te endur i conèixer tots els beneficis i les diferents modalitats que t’esperen a través d’aquesta disciplina.

L’Edgar Tarrés, també és un expert en el mindfulness i la meditació, el seu objectiu és trencar amb el soroll de la vida quotidiana per tal de crear experiències que transmetin tranquil·litat i siguin saludables per a la vida de les persones. Un moment com aquest pot ser molt necessari per prendre consciència de nosaltres mateixos i les nostres emocions. Ens pot ser molt útil per afrontar la muntanya d’emocions que experimentem en aquesta època de l’any.

I si, tot i això, prefereixes gaudir de la meditació, de la tranquil·litat o del ioga des de casa, ara ho pots seguir fent sense moure’t gràcies a la nova col·lecció de gravacions sonores enregistrades pel Club de Salut i Benestar de la Costa Brava i Pirineu de Girona, que et permetran gaudir de diversos Soundscapes amb sons del nostre territori i t’acompanyaran en un viatge de pau i serenitat.

Arxiu d’imatges PTCBG

Alimentar-nos de forma adequada 

Sens dubte és el moment de reforçar el nostre sistema immunitari i equilibrar-lo també de tots els excessos de l’estiu. 

Amb el canvi d’estacions arriben els refredats, les grips… i moltes vegades són conseqüència d’una mala preparació energètica i d’una alimentació poc cuidada durant els mesos de tardor.

Si no estàs familiaritzat amb la cuina saludable o et costa preparar una dieta adequada a la teva salut tenim diverses opcions per a tu.

La Marta Romaní, ofereix un pla ‘’reseteja el teu organisme’’ amb l’objectiu de connectar amb les bases òptimes d’una nutrició que promou la salut mitjançant l’alimentació conscient. A través d’aquest curs o d’altres dels seus tallers, pots conèixer de prop els beneficis d’una dieta saludable i implementar noves rutines beneficioses al teu dia a dia.

A EspaiCuinarSa, en Matthias Hespe també et pot ajudar a millorar la teva alimentació a través de diverses classes de cuina saludable, ja sigui de forma personalitzada o en grup.

Arxiu d’imatges PTCBG – EspaiCuinarSa

És una altra manera de rebre assessorament sobre la cuina terapèutica ben a prop de casa.

Situada també al centre de la ciutat de Girona hi trobem Alimara Espai Salut, una ecobotiga de productes naturals, ecològics, de proximitat i respectuosos amb el medi ambient. 

Sens dubte és una altra manera de canviar la mirada cap a l’alimentació saludable i aprendre a conviure amb hàbits que ens aporten vitalitat i benestar emocional. A través de l’assessorament personalitzat podràs tenir més cura de la teva salut física i emocional millorant alhora el sistema nerviós, digestiu, immunitari i hormonal. La combinació perfecta per afrontar encara millor aquesta època de l’any.

Una altra recomanació que et fem té a veure amb les infusions i els tes, a banda de reconfortar-nos i ajudar-nos a regular la nostra temperatura, també presenten altres propietats molt beneficioses per al nostre benestar.

Arxiu d’imatges PTCBG – Hotel Resguard dels Vents

Aprofitem per recordar-te que tens a la teva disposició la gamma d’infusions ecològiques que el Patronat de Turisme Costa Brava de Girona i l’empresa Tegust Nature van elaborar l’hivern passat, com a mostra d’homenatge al territori gironí i que permeten assaborir les aromes i els gustos del mar i la muntanya del nostre territori.

El poder dels banys termals

Una altra manera de cuidar-nos aquesta tardor és a través dels beneficis de l’aigua i totes les seves propietats medicinals. Imagina poder gaudir d’uns banys romans enmig del Barri Vell de Girona, relaxar-te en un espai del tot especial on podràs desconnectar i gaudir de les aigües termals, diversos rituals, tractaments relaxants, aromateràpia i molt més. Aqva Banys Romans és l’espai que busques, un edifici amb anys d’història que et farà viatjar a través dels sentits mentre vius un moment de benestar i serenitat absoluta.

Arxiu d’imatges PTCBG – Aqva Banys Romans

Si a més a més vols aprofitar la teva visita a Girona, l’Hotel Ciutat de Girona és l’allotjament perfecte per desconnectar i gaudir dels millors serveis. Situat també al centre del Barri Vell sentiràs com recuperes forces i descanses plenament després de la teva jornada.  

Si parlem dels beneficis de l’aigua termal no podem oblidar-nos de fer una visita a Caldes de Malavella, la destinació perfecte per als amants del termalisme. En aquest municipi hi trobaràs una gran quantitat de possibilitats per gaudir de les propietats curatives i els tractaments hidroterapèutics de les seves aigües. Descobreix perquè aquest municipi és un brollador de benestar.

Al Balneari Vichy Catalán, un dels més reconeguts del seu territori, podràs viure una experiència de total serenitat i benestar a través de les seves aigües mineromedicinals i els seus tractaments de cura corporal i bellesa. El seu entorn natural i la tranquil·litat que l’envolta el converteixen en un temple de benestar que no pots deixar de visitar.

Arxiu d’imatges PTCBG – Balneari vichy Catalán

La tardor no només és una època de canvis, és una època perfecta per a l’autoconeixement, per prendre consciència del nostre benestar i de conèixer i incorporar nous hàbits al nostre dia a dia que no ens facin perdre els ànims i ens mantinguin en el millor estat de salut i benestar possible.