Ioga per a ciclistes a l’Empordà

El ciclisme és una activitat regular, repetitiva i rítmica que sovint crea tensió i dolor crònic en els practicants. Per aquest motiu, La Bruguera de Púbol, que es troba en una finca rural amb molta història, promou el ioga per a ciclistes com a novetat entre les seves activitats. El ioga és una forma ideal, de baix impacte i de baixa tensió per abordar els problemes derivats del ciclisme. L’estabilitat i la força dels músculs també són fonamentals per aportar poder a les cames, el que fa que el ioga sigui una pràctica ideal perquè el cos del ciclista sigui més eficaç.

La respiració és clau per al ciclisme, i molts ciclistes no saben que això es pot entrenar i millorar

Les tècniques de respiració per millorar la resistència, així com mantenir-se concentrats i tranquils, es poden aprendre a través del ioga i aplicar-se al ciclisme. A més, el ciclisme, ja sigui en la resistència, el repte o els nivells de carrera; és una recerca profundament mental i requereix centrar-se en la gestió de l’energia i la força mental per superar els alts i baixos i l’assoliment. El ioga de nou és ideal per desenvolupar la consciència dels ciclistes sobre les necessitats de les seves ments, cossos i ànimes, tant a sobre com fora de la bicicleta.

L’espai que La Bruguera de Púbol ha destinat per fer les classes de ioga.

 

Les classes amb professors especialitzats

Per a aquests interessos en comú, el professor de ioga Kirsti Abernethy i l’entrenador de ciclisme Mike Duff s’han unit per desenvolupar una sèrie de classes pioneres per a ciclistes, que aporten els beneficis del ioga al món de les dues rodes. Les sessions de ioga Hatha de Kirsti es presenten en anglès i inclouen asana (postures), tècniques respiratòries per a l’equilibri, vinyasa (seqüències en moviment amb respiració rítmica), relaxació profunda, mantra (cant) i contemplació. Les classes estan inspirades en el seu aprenentatge constant i la seva experiència de Qi-Gong, arts marcials, Dhrupad (cantant clàssic del nord d’Índia) i dansa índia. Kirsti resideix a l’Alt Empordà, ha practicat i estudiat Ioga durant més de 20 anys i el 2016 va completar la formació de professors de 3 anys (300 hores) al Regne Unit amb Independent Yoga Network (IYN).

Dos exemples del seu benefici a partir de la perspectiva del ciclista:

  • Posició: Anjaneyasana

Beneficis per als ciclistes: estira les cuixes, obre l’engonal i el pit, totes les zones de tensió i estanquitat en ciclistes regulars. Permet prendre consciència de com aïllar i alliberar els músculs de les lumbars, donant als ciclistes la possibilitat de fer-ho sobre la bicicleta.

 

La professora Kirsti Abernethy realitza la postura del Prasarita Padottanasana.

 

  • Posició: Prasarita Padottanasana

Beneficis per als ciclistes: reforça i estira les cuixes interiors, l’esquena i columna vertebral. Tonifica els òrgans abdominals i obre el pit. També ajuda a alleujar la zona lumbar.

Propietat històrica i menjar saludable

Les classes de Ioga per a Ciclistes es realitzen a La Bruguera de Púbol, una finca rural del Baix Empordà, que era propietat del pintor català de paisatges Francesc d’Assis Casademont. La Bruguera ara funciona completament amb energies renovables, la majoria de les quals es generen i emmagatzemen en el matex lloc. És un indret ideal per a la millora pròpia, el benestar i activitats saludables, sense cap cost per al medi ambient. A nivell de nutrició, els pastissos que proporcionen són elaborats amb ous procedents de les gallines del seu establiment, i altres ingredients que es cultiven a la Bruguera de Púbol o bé són de producció local. El Yoga Studio de La Buguera va ser creat a partir de la galeria d’art del propietari original i és un bonic espai de doble alçada amb vistes a un estany de peixos, claustre i bosc.