Incorpora el ioga a la teva rutina de benestar amb Happyyoga Girona

Després dels mesos d’estiu, un cop acabades les vacances, per a molts de nosaltres el setembre és sinònim de recuperar les rutines, incloses totes aquelles que són imprescindibles per al nostre benestar. El ioga és una disciplina que cada cop té més adeptes i és una pràctica que ens pot aportar molts beneficis si l’incorporem en el nostre dia a dia.

Cada dia més persones se senten interessades pel ioga i les seves motivacions són molt diferents: reduir l’estrès, evitar la rigidesa corporal, controlar l’ansietat, aconseguir una ment meditativa… El ioga té la fama merescuda de ser una panacea: ensenya als pulmons a respirar plenament, desfà el nus de l’estómac, tracta el cos amb fermesa i flexibilitat, treu el pes de sobre les espatlles i és bàlsam per als nervis i calma el discurs mental.

Les propostes de ioga i meditació van ser un recurs excepcional per a molts durant els mesos de confinament. Diversos especialistes van oferir-nos la possibilitat de seguir gaudint de tots els beneficis d’aquesta disciplina des de casa a través de les xarxesHappyyoga Girona va compartir amb els seus seguidors diversos tallers de meditació online i de pranayamas, Hatha Yoga, Yoga per a nens i moltes altres modalitats sempre destinades a potenciar l’alliberament de l’estrès del cos i la ment. A dia d’avui, el centre ja ha reobert les seves portes i torna a reprendre les seves activitats presencials havent implementat totes les mesures de seguretat recomanades: ús de la mascareta en espais comuns, neteja i higiene personal i local i una distància de 2m entre alumnes entre d’altres. Per garantir la seguretat de tots, podrem gaudir dels seus cursos amb reserva prèvia de plaça.

Com iniciar-se en el ioga?

Per iniciar-se en el ioga, el més important i imprescindible és la predisposició, la voluntat d’aprendre, respirar i gaudir de la pràctica. Les diferents postures de ioga, el que es coneix com a assanes, ens mostren un objectiu. Però això no vol dir que tothom hagi d’arribar al mateix resultat, sinó que s’han d’explorar diferents posicions de la postura i respirar-les, aprendre a escoltar el nostre cos sense pressa, amb paciència, sense entrar en competició amb nosaltres mateixos, gaudint del camí sense importar-nos el resultat. Amb aquesta escolta amorosa i respectuosa cap a nosaltres mateixos, anirem observant els canvis que dia a dia el ioga ens anirà aportant, tant en l’àmbit físic com emocional.

Hi ha propostes de ioga per a tots els estats i edats, en diferents disciplines que afavoreixen la salut de la columna, la nostra flexibilitat, la nostra circulació i la nostra capacitat de meditació. Hi ha postures que involucren les cames i que estan destinades a desobstruir el sistema circulatori sanguini, postures de ioga que involucren els braços afavorint el funcionament del cor, postures de ioga que estimulen i equilibren el sistema endocrí i molts exercicis de respiració iòguica (el que es coneix com a pranayama) que aporten salut a la psique i claredat a la ment. El millor és provar les diverses disciplines fins a topar amb la que encaixi millor amb el nostre estat físic, les nostres preferències i els nostres objectius.

Foto centre Happyyoga Girona

Happyyoga Girona: el camí cap a la felicitat

Happyyoga Girona és un centre de ioga especialitzat a donar classes regulars i també en formar a professors. Els seus professionals estan al servei de la nostra salut, benestar i creixement personal a Girona des del 2006. El “happy” del seu nom reflecteix la voluntat de transmetre el seu propòsit i el que creuen que el ioga pot fer per nosaltres; potser millorarà la nostra columna, ens ajudarà a superar una crisi emocional o regularà les nostres addiccions, però sobretot ens mostrarà un camí pacífic cap a nosaltres mateixos o, el que és el mateix, cap a la felicitat.

Als seus dos centres situats a la ciutat de Girona (Sant Agustí i Sant Narcís), ofereixen un calendari regular de classes en diferents disciplines: Hatha, Vinyasa, Kundalini, Ashtanga, Yin Yoga… i també grups concertats adaptats, com ioga per infants, adolescents, embarassades, postpart amb nadons, sèniors… Totes les classes tenen el mateix en comú: amb la pràctica i el compromís, volen proporcionar-nos bona salut, permetre l’autoconeixement per aconseguir un equilibri entre ment i cos, i desenvolupar-nos espiritualment, coneixent així el nostre potencial intern.

Una de les pràctiques més divertides i innovadores és el Ioga Aeri Unnata. És un tipus de ioga que evoluciona a partir del mètode tradicional introduint l’ús d’una hamaca de tela d’acrobàcia aèria per a recolzar el pes del cos i per a assolir moltes de les postures, amb el cos en part o totalment en suspensió, emprant la gravetat per realinear el cos. És una manera de posar-se en forma mentre s’experimenta el plaer del ioga amb l’abraçada de la tela. Amb la tela també es practica Khatva Ioga, un tipus de ioga restauratiu, on tenim la tela tan sols a un pam de terra.

Foto centre Happyyoga Girona

Incorpora el ioga a la teva rutina

Ja podeu consultar els horaris del curs 2020-21 i reservar la teva plaça. Happyyoga Girona ens ofereix llibertat d’horaris, de disciplina i de centre, per tal que puguem desenvolupar la nostra pràctica amb total flexibilitat.

Happyyoga Girona també està homologada per poder impartir i expedir la certificació oficial que habilita per exercir la professió d’instructor de ioga, sent el primer i únic centre a Girona en oferir aquesta formació. La formació en Instrucció en ioga permet contactar amb l’essència del ioga i conèixer els aspectes pedagògics necessaris per a dedicar-s’hi professionalment. 

Us convidem a entendre al ioga com una disciplina holística respectuosa amb la veritat de cadascú de nosaltres. No afegeix res al nostre sistema sinó que posa en evidència els entrebancs que impedeixen que ens puguem veure neutralment. Us animem a deixar-vos sorprendre, i a descobrir com, buscant flexibilitat per la nostra esquena, ens podem acabar trobant a nosaltres mateixos.