Hygge: el senzill secret de la felicitat

El hygge –que es pronuncia “hu-ga”– és una filosofía de vida que promou la felicitat basada en els plaers senzills. Provinent de Dinamarca, el hygge és un moviment que busca el benestar i el confort dedicat a gaudir dels plans senzills i relaxats rodejats dels entorns i persones que ens aporten felicitat. En els hotels és una tendència que cada vegada més ofereixen als seus clients perquè la seva estada sigui el més recomfortant. I quin és el secret hygge? Els països nòrdics són els que ho saben més bé.

La decoració de l’espai també és fonamental per al corrent hygge perquè es busca crear un espai que aporti tranquil·litat i calma per fer-nos sentir a gust amb el nostre entorn i allunyats de les inquietuds. Per tant, la decoració està dedicada a les persones, és a dir, escollir un moble no dependrà de la seva estètica sinó del que signifiqui per a la persona.

Dinamarca és el país més feliç del món segons un informe de la ONU. Més enllà del seu estat de benestar, la clau de la seva felicitat és el hygge.

Hygge i la tendència de valorar cada vegada més els petits plaers.

 

Encara que la pràctica del hygge sigui més procliu durant la tardor o l’hivern també es pot practicar a la primavera i l’estiu perquè la pràctica del hygge no depèn d’una època de l’any sinó de buscar el moment i dedicat temps diari per realizar allò que ens faci sentir bé amb el nostre entorn i amb nosaltres mateixos.

Els bons moments que es comparteixen sempre són especials.

 

Si el que vols és portar una vida hygge per a ser més feliç has d’integrar-te amb la teva llar. Per fer-ho, has d’aplicar correctament els següents fonaments del hygge:

  • Vora el foc. La sensació d’escalfor de la xemeneia és una de les sensacions més recomfortants.
  • La llum de les espelmes. Les espelmes creen un espai íntim que pots disfrutar sol o acompanyat.
  • Detalls que recorden experiències. És important decorar la casa amb fotografíes o objectes amb un valor sentimental perquè aporten confort i familiaritat.
  • Mobles de fusta. La fusta és un material imprescindible perquè la pràctica del hygge inclou conectar amb la naturalesa.
  • Comparteix la teva llar. El hygge es pot produir a qualsevol lloc. Una barbacoa a l’aire lliure al estiu, un passeig envoltat de naturalesa o un aperitiu amb amics i familiars al menjador de casa són maneres que contribuirán a la felicitat hygge.