Heartfulness, un pas més enllà

Un cop el Mindfulness és part de la nostra vida i està integrat, podem pujar de nivell. El heartfulness és un estat del SER on el centre o el lloc de control està en el cor; no el cor físic, com a estació de bombament de la sang, sinó el cor ‘espiritual’, com a principi que guia la nostra vida.

Molt sovint, l’intel·lecte és una força menys determinant en les nostres interaccions personals i en la presa de decisions. “Acudim al cor” quan hem de prendre decisions d’una naturalesa més personal (incloent assumptes morals o espirituals), més que a la ment. Aquesta pràctica ajuda a reduir els pensaments negatius, perquè promou que estiguem alineats amb el que sentim des del cor, l’art de ser pur i fidel a un mateix.

Heartfulness és sentir. Sentir és viure

Ens han educat d’una altra manera: pensar és viure. No obstant això, aquest pensament compta amb una gran quantitat de limitacions. Les persones es troben en l’actualitat traumatitzades a causa de la desorientació i la desintegració que els envolta.

Bàsicament, els nostres problemes són existencials, encara que creguem que són socials, psicològics, econòmics, polítics, etc. La raó real és que hem perdut els sentiments originals del cor com la bondat, el respecte, la simplicitat i la generositat.

La subtilitat de l’amor genuí ha estat substituïda per bastes afeccions i necessitats narcisistes. Degut a aquesta substitució, trobem aquests desequilibris emocionals i psicològics.

Tenir una sensació d’identitat, pertinença i propòsit significa realitzar el nostre valor innat. La sensació de valor innat proporciona al SER, una confiança creativa per deixar-se anar i viure d’una manera més genuïna.

A l’ofegar la veu interior amb la xerrameca mental i racional, anul·lem els sentits subtils i tapem la llum guia i sàvia del nostre cor. Ningú ni res pot retallar el dret d’una persona a existir feliçment, però per arribar a aquest punt, cal connectar amb la nostra essència.

 

Sóc sa o estic sa?

És molt curiós, un pot ser sa, portar una dieta saludable, fer exercici i estar malalt. Evidentment el nostre benestar no va vinculat només a un estil de vida, sinó que la gestió de les nostres emocions també hi influirà. Lamentablement, no hi ha una panacea universal i la mateixa tècnica no serà útil en tots els casos, ja que cada persona és diferent. Per això, és important tenir en compte el mesurament dels cicles de la vida de l’ésser humà denominats com físic, emocional, espiritual i intel·lectual.

Evitar allò que influeix negativament al nostre Benestar es pot aconseguir a través del Heartfulness, gestionant els nostres pensaments per generar emocions positives, sent assertiu amb els problemes que ens envolten d’una manera sana i compartint experiències des d’un altre punt de vista. Això, juntament amb l’ús d’altres mesures com la ingesta d’Omega 3 per ajudar a desinflamar el cos, la pràctica d’exercici i una dieta acord amb el nostre estil de vida, farà que el nostre Benestar augmenti.

En definitiva, gaudir dels petits moments de felicitat, permetre’ns estar tristos de tant en tant, escoltar el cor, acceptar el passat independentment de la història que haguem viscut i ser conscients que ja no es pot canviar. Començar a ser el nostre propi bàlsam de Benestar, serà tan bo per a nosaltres, com per als que ens envolten. Un no pot actuar per altres persones, per això és imprescindible acceptar que cadascú és responsable de les seves pròpies emocions.

Avui començo per mi, avui començo a estar sa!

 

Autora: Mónica TraviesaHotel Terraza