Escapada a la neu per Setmana Santa

Les vacances de Setmana Santa són una bona oportunitat per fer una escapada a la neu al Pirineu gironí. Són uns dies genials per desconnectar de la rutina i gaudir de la natura a l’alta muntanya i dels esports d’hivern, ja que encara hi ha neu abundant. Esquí, snow, raquetes de muntanya, senderisme, escalada, relax, descans, una bona gastronomia… qualsevol motiu és bo si tens ganes de passar unes vacances saludables amb amics o la família. L’oferta és molt àmplia i pots combinar pacs amb promocions especials de temporada per aprofitar i gaudir de banys, sessions de bellesa, massatges… I és que l’aire fresc, el color blanc de la neu associat a la puresa, l’ambient relaxat de la muntanya i el contacte amb la natura són una estupenda mesura anti-estrès que afavoreixen el canvi d’humor positiu i la sensació de felicitat.

Sabies que la neu genera gran quantitat de beneficis per al cos?

Cal destacar que el contacte amb l’aire pur de la muntanya ajuda a desintoxicar el cos. És com una dieta depurativa que, en comptes de purificar el sistema digestiu, neteja els pulmons i la resta d’òrgans del sistema respiratori. No obstant això, compte! Respira profund però abriga’t bé. Els metges solen recomanar fer passejades durant els matins, encara que siguin fredes, per rebre una mica de calor solar i així assimilar la vitamina D que només s’adquireix a través dels raigs del sol, i que, entre altres, presenta funcions antienvelliment. Al seu torn, de manera subliminal, ens proporciona un subtil bronzejat.

Vacances al Pirineu de Girona: dies ideals per compartir bons moments.

L’aire pur de la muntanya i la neu generen un efecte desestressant que és el doble d’efectiu

El contacte amb la neu i l’estar a una major alçada es relacionen amb una quantitat menor d’oxigen. Això repercuteix positivament en el sistema motor, que ha de realitzar més esforços cardiovasculars i respiratoris, i produeix una millora de la freqüència cardíaca. Això suposa un benefici per al cor ja que disminueix la quantitat de batecs necessaris per a bombar la sang pel cos. D’altra banda, està demostrat que es produeixen més glòbuls vermells de manera que la sang arriba millor als músculs, convertint-se en un antioxidant natural de primeríssima qualitat. Alhora de fer esport, cal saber que l’alta muntanya potencia la reducció de greixos perquè es treballen una gran quantitat de músculs del cos. I també millora l’equilibri, ja que necessitem fer més esforços de coordinació per caminar per la neu. Altres beneficis són:

  • Combat l’insomni
  • Disminueix les al·lèrgies
  • Soluciona els problemes gastrointestinals
  • Frena la caiguda del cabell
  • Redueix les afeccions respiratòries

I no podem oblidar els beneficis de la neu per als més petits de la família. La neu té totes les bases per conquistar als nens per les nombroses sensacions que proporciona: el plaer de tocar-la, de rodar i lliscar… Però també és font de descobriments i d’aprenentatge.

Després d’una jornada intensa a la neu, arriba el moment de descansar el cos i recuperar forces per a l’endemà. Una de les millors maneres per fer-ho és realitzar un circuit d’spa o un massatge de recuperació muscular o relaxant.

Sessió de massatge a l’Hotel Grèvol Spa a Llanars.