Els grans oblidats del cos humà

Amb l’esperada arribada de l’estiu i el bon temps es comença a notar un ambient més relaxat i tranquil, lluny de les preocupacions del dia a dia i amb l’esperit aventurer completament activat. Ja arriben les vacances, els viatges, les llargues caminades amb els amics o els dies gaudint del mar. Però, què passa amb tot això? Durant aquesta època de l’any (més que en cap altra) en surten perjudicats una part molt important de nosaltres que sembla estar oblidada per tothom: els peus. No els donem la importància que mereixen i, moltes vegades, no es cuiden ni es tracten amb cura. Estan constantment afectats pel sol, sabates incòmodes o el propi pes del nostre cos.

El que realment no sabem és que són una part essencial per a nosaltres ja que mantenen una connexió amb altres parts del cos a través de les terminacions nervioses. Per aquest motiu, us proposem uns tipus de massatges especials que es practiquen a la planta del peu. D’aquest manera podem curar altres problemes i dolors corporals per aconseguir un benestar tant físic com mental. Aquest model de massatge s’anomena Reflexologia Podal i s’encarrega de buscar certs punts del nostre peu que estiguin lligats a les zones afectades concretes del cos per reduir el dolor i relaxar-te.

El plaer que ens ofereix a l’estiu d’estar descalços a la sorra de la platja.

Però, realment, quins són els beneficis de la Reflexologia Podal? Bé, aquí us deixem sis factors pels quals hauríem de practicar aquest tipus de massatge.

 1. Els peus són una zona que sovint oblidem i maltractem, de manera que els massatges produeixen relaxació a la zona.
 2. Alleujament de l’estrès. El massatge ajuda a alliberar-nos de les tensions, afluixar les contractures i ansietats que es generen amb l’enrenou del dia a dia.
 3. Es produeix una activació de la circulació sanguínia en el cos.
 4. Juntament amb l’activació de la circulació, s’activa el sistema immunològic.
 5. L’obertura de les vies neuronals i circulatòries fan més efectius els mecanismes d’eliminació i rebuig de toxines de les cèl·lules.
 6. El cos, al alliberar-se de les toxines, pot trobar l’equilibri interior.
Els nostres peus mereixen una atenció especial a l’estiu.

 

Així que, com podem mimar-los i cuidar-los com es mereixen durant tot l’any? Nosaltres us proposem cinc consells perquè els teus peus estiguin completament forts i sans.

 1. Utilitza sempre un calçat còmode amb el que els teus peus s’hi adaptin bé i no pateixin les conseqüències.
 2. Procura no utilitzar teixits sintètics pel que fa als mitjons o a l’interior del calçat per evitar la sudoració i el mal olor.
 3. Fes exercicis de peus per fer-los més flexibles i resistents. També pots donar alguna sensació agradable als peus caminant per la sorra de la platja o per l’herba, per exemple.
 4. Fes-te banys reconfortants per relaxar els peus de tot l’esforç que han fet durant el dia.
 5. L’exfoliació és important per conservar la suavitat i retirar les pells mortes o seques, com també ho és la hidratació.

La reflexologia podal es pot trobar en llocs especialitzats en massatges o en molts centres de bellesa com l’Hotel Peralada Wine Spa & Golf, l’Hotel Cala del Pi, el Balneari Vichy Catalan, Balneari Prats, l’Hostal Spa Empúries, el Qualia Figueres, el Centre Troba’t de Banyoles i l’Institut Gem Wellness & Spa. Ves-hi i descobreix el benestar que poden desprendre els peus!