Els beneficis dels tractaments amb sal

No sempre la sal és perjudicial per a la nostra salut. Un exemple és la sal de l’Himàlaia com a tractament natural. Més enllà dels seus usos culinaris, la sal de l’Himàlaia és considera la sal més pura i lliure de contaminants que podem trobar al mercat. Els beneficis que aporta són: reducció de la tensió, l’estrès i alleuja el dolor i la inflamació. Conté 84 minerals i nutrients que, mitjançant l’osmosi natural, van penetrant en el nostre cos per activar els mecanismes curatius naturals, que reequilibren el PH natural de la pell.

El massatge amb pedres de sal es realitza amb les pedres i en cap moment de la sessió has de sentir les mans del terapeuta. Durant el tractament, les pedres estan a una temperatura calenta, en un estat temparat, és a dir no s’ha de sentir la sensació de cremor. Encara que també hi ha massatges que fan la combinació d’una pedra calenta i una de freda, que es col·loca en punts estratègics del cos.

Exemple d’un massatge amb pedres de Sal al centre Qualia de Figueres.

 

Els beneficis del massatge amb pedres de sal:

  • Relaxa i proporciona vitalitat.
  • Tonifica els teixits.
  • Millora la microcirculació sanguínia.
  • Ajuda a millorar el dolor muscular i articular.
  • Afavoreix l’eliminació de toxines.
  • El teu cos experimentarà una sensació de lleugeresa després de la teràpia.

 

L’haloteràpia s’està utilitzant cada vegada més a causa dels seus beneficis saludables: seria relaxar-se i respirar dins d’una sauna seca o zona d’aigua amb partícules de sal en l’aire. És molt recomanada pels seus minerals essencials per millorar la respiració pulmonar, alleugerir el dolor del reuma, per tractar problemes cutanis, per revitalitzar la pell, per relaxar-se i renovar l’energia. També es considera molt eficaç per evitar les infeccions que es produeixen a les oïdes i foses nasals. Amb l’haloteràpia, també s’obren els porus perquè els components de la sal de l’Himàlaia entrin en el nostre organisme. Després de provar l’haloteràpia, es pot combinar amb una sessió de bany d’alta flotabilitat per tenir un sentiment de calma i desconnexió.

Aquesta tècnica natural tan saludable prové de Polònia i es va implantar a casa nostra a partir de l’any 2012. Així és que des de fa sis anys tenim una molt bona manera de perdre la noció del temps.

 

Sauna de sal a Aqva Banys Romans de Girona.

 

On pots gaudir dels beneficis de l’haloteràpia i tractaments amb la sal és a Aqva Banys Romans de Girona, Cala del Pi a Platja d’Aro, al Park Hotel San Jorge a Calonge, a l’Institut Gem Wellness & Spa de Lloret de Mar i a Qualia Centre Wellness de Figueres, on tenen un jacuzzi d’aigua salada.