Els beneficis dels tes i les infusions

Amb l’arribada del fred i l’hivern el nostre cos ens demana més que mai prendre begudes calentes. Les infusions i els tes, a banda de reconfortar-nos i ajudar-nos a regular la nostra temperatura, també presenten altres propietats molt beneficioses per al nostre benestar.

Durant les èpoques més fredes de l’any és quan som més vulnerables davant la grip o els refredats, i les plantes medicinals en forma de te o infusions poden servir de gran ajuda a l’hora de prevenir i reduir els seus símptomes.

Sabem que aquestes són les begudes més saludables i naturals, però també és veritat que cal beure-les amb certa regularitat per tal que el nostre organisme se’n beneficiï i el cos pugui aprofitar-ne totes les seves propietats.

Encara que existeixen una gran varietat de fulles que poden ser infusionades, una curiositat és que totes elles pertanyen al mateix arbust, la ”Camellia sinensis” i per molt que puguin haver-hi diferencies entre elles, posseeixen un gran nombre de propietats comunes.

Algunes espècies, per exemple, tenen un efecte termogènic superior a la resta, i per tant ens poden ajudar a superar el fred de forma més efectiva, així com estimular la circulació sanguínia i accelerar el metabolisme. El clau, la canyella, el pebre negre i el gingebre en són alguns exemples.

Infusions que evoquen un paisatge 

Encara que totes les infusions i tes comparteixen una sèrie de característiques i propietats comunes, les seves aromes i sabors tenen un gran potencial evocador. Només amb una tassa tenen el poder de transportar-nos a indrets especials i fer-nos viatjar a través dels gustos que associem a cada paisatge.

Segurament ens imaginem sabors molt diferents amb un te o infusió que ens transporti al Marroc que amb un altre que ens faci viatjar a les muntanyes del Nepal.

És per això, i com a mostra d’homenatge al territori gironí, que el Patronat de Turisme Costa Brava de Girona i l’empresa Tegust Nature han elaborat una gamma d’infusions ecològiques de mar i muntanya que permeten assaborir les aromes i els gustos del nostre territori.

Aquestes infusions evoquen el paisatge de la Costa Brava i el Pirineu de Girona mitjançant plantes i flors autòctones de la zona com l’eucaliptus, la farigola, la canyella, l’anís verd, la menta o les algues.

Per una banda Costa Brava Essence està inspirada de la vida autèntica de la gent del mar, la brisa marina i les aromes de l’estiu, i per l’altra, Pyrenees Essence beu de la natura salvatge de la muntanya, la intensitat i la frescor del Pirineu de Girona. Juntes, aquestes infusions ofereixen una panoràmica dels grans atractius del territori, i representen una oportunitat única per degustar ingredients naturals i autòctons. Alhora, també volen evocar paisatge, tradicions i caràcter de la gent de la zona.

Gràcies a aquesta proposta, les empreses associades al Club de Màrqueting de Salut i Benestar, impulsat pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona, disposen ara d’un nou producte que és conseqüent amb els seus valors de respecte pel territori i un estil de vida saludable, alhora que ofereixen també propostes de serveis que vetllen per l’harmonia, relax del cos i benestar emocional dels seus clients.

Tot el potencial de les infusions i els tes

A banda d’ajudar-nos a augmentar la temperatura del nostre cos i a prevenir o tractar els símptomes dels refredats durant l’hivern, els tes i les infusions presenten molts més avantatges. Dos de les propietats més conegudes són el fet de ser un excel·lent substitut del cafè (la teïna conté la mateixa substància que la cafeïna) i també una font important d’antioxidants. Altres dels seus beneficis que cal tenir presents són que faciliten la digestió, són aliats per la salut bucodental o que ajuden a controlar el nivell de sucre a la sang. A més, són perfectes per relaxar-se i prevenir l’ansietat, així que el te i les de les infusions poden ajudar-te a obrir la ment i els sentits quan més ho necessitis.

Propietats i beneficis a banda, una tassa calenta a casa, a la feina o per substituir un cafè, ens reconforta i ens fa sentir bé. A fora fa fred, però la calidesa que ens aporten les infusions i tes, amb mil i un sabors per escollir, ens recorda que estar bé amb nosaltres mateixos i dedicar un temps a les petites coses que ens són agradables, és molt important per al nostre benestar. Mai un gest tan senzill com infusionar unes fulles amb aigua calenta havia estat tan beneficiós per al nostre cos i ment i ens havia pogut transmetre tantes coses a la vegada.