Els beneficis dels “banys de bosc”

Vols descobrir com submergir-te en l’atmosfera d’un bosc per trencar la rutina? Els “banys de bosc” tenen uns beneficis terapèutics que en general desconeixem i que tenen l’objectiu de millorar la salut, la sensació de benestar i la felicitat. És una activitat pausada que et convida a fugir del dia a dia, a desconnectar durant unes tres hores de l’estrès i gaudir de les propietats dels boscos per al nostre cos. Una experiència que si la proves descobreixes com millora el teu estat d’ànim i augmenta la teva vitalitat.

Els “banys de bosc” tenen uns beneficis terapèutics que en general desconeixem i que tenen l’objectiu de millorar la salut, la sensació de benestar i la felicitat

Tot i que es pot practicar de forma individual, generalment s’entén com una activitat grupal, guiada i amb una metodologia molt concreta que es basa a passar un temps al bosc, si pot ser en silenci i practicant determinades rutines. Les dues activitats fonamentals del bany de bosc són seure i observar l’entorn, d’una banda, i caminar lentament pel bosc, de l’altra. El bany de bosc pot incloure, però, d’altres activitats com ara exercicis de respiració, ioga, tai-chi, meditació, relaxació, etc.

Un bany de bosc organitzat per l’Associació Sèlvans.

Tenim set banys terapèutics a la demarcació de Girona i la xarxa s’anirà ampliant

A les comarques gironines, són set els banys terapèutics de la demarcació i es troben a Caldes de Malavella, Girona, La Jonquera, Les Preses, Sant Hilari, Tossa de Mar i Vidrà. L’associació “Xarxa de Boscos Terapèutics Sèlvans” és una xarxa de boscos amb una qualitat paisatgística i amb components de maduresa en què, de forma conscient i intencionada, s’orienta el seu ús públic per promoure la salut, prevenir les malalties i tractar diferents problemes de salut. Sèlvans és qui certifica el “bosc terapèutic” que ha de complir uns determinats requisits i, sobretot, que estigui ben preservat.

La millor manera de descobrir aquesta nova activitat és provant-la i tenir noves sensacions gràcies als guies de les sortides. Amb sorpreses incloses quan et deixes seduir pels beneficis de la natura i passeges pels nous indrets que tenim a les comarques gironines. I ara que ve el bon temps és una molt bona ocasió per endinsar-se en aquests petits patrimonis naturals de pau i desconnexió.

Els guies ens ajudaran a descobrir noves sensacions.