El pla perfecte: canvia d’any cuidant el teu benestar

El 2021 va arribant a la seva fi i és un bon moment per aturar-nos a reflexionar sobre com hem viscut aquest any i prendre noves decisions que ens puguin ajudar a fer que el 2022 sigui encara millor. El desembre és un mes per gaudir de dies de festa, veure les llums del carrer i respirar tot l’ambient nadalenc, però aquests dies també és inevitable fer balanç dels propòsits incomplerts que sovint arrosseguem un any més. És el moment de plantejar-se nous objectius, entre els quals no poden faltar tots aquells relacionats amb la cura de la nostra salut i el benestar en general: menjar de manera més saludable, ser més actius, dedicar-nos temps a nosaltres mateixos, evitar tant com sigui possible l’estrès i tots aquells factors que volem treballar per a sentir-nos millor.

És hora de posar fil a l’agulla i emprendre nous hàbits que ens ajudin a millorar. Es comença amb petits passos, però està a les nostres mans fer tot el possible per a acostar-nos cada cop més a la vida que desitgem. Per això, per celebrar el canvi d’any, volem compartir amb vosaltres les propostes i experiències que us ajudaran a seguir transformant les vostres rutines. 

Uns dels reptes que ens plantegem durant l’any és el de llevar-nos d’hora per tal d’aprofitar al màxim el dia i, així, sentir-nos realitzats i treure’n com més profit millor. A vegades, però, crear nous hàbits pot resultar una tasca àrdua. És per això que us recomanem un curs en línia on desenvolupar l’hàbit d’aixecar-se aviat i aprofitar aquest temps extra per a millorar la qualitat de l’estil de vida. Amb el “Curs-repte Matins inspiradors” del professor i expert de benestar i felicitat Edgar Tarrés, adquirireu el que els experts anomenen “hàbit clau”. Un “super-hàbit” que us ajudarà a integrar-ne d’altres d’igualment positius i aconseguir la fortalesa d’aixecar-se una hora i mitja abans cada dia. Tot això s’aconsegueix gràcies a eines i recursos que es facilitaran durant les sessions de mindfulness i, així, fer canvis reals i positius en les vostres rutines i començar el matí amb més energia! 

Arxiu PTCGB. Empúries. Javi Cabrera.

Si voleu gaudir d’una entrada d’any diferent i trencar amb els tòpics del raïm, les campanades i el cotilló, us proposem un retir de Cap d’Any d’allò més especial a Casa Santa Elena, un indret on podràs gaudir de la natura en estat pur i de la seva tranquil·litat. Us animeu a acabar i començar l’any amb molta calma i plena consciència? Un sopar amb productes de proximitat, un concert de bols tibetans i l’Edgar Tarrés  seran els protagonistes d’aquest retir. També s’aprofitarà el matí següent per gaudir de la sortida del sol i fer un petit taller per tal d’enfocar i establir les bases del 2022. Tota aquesta experiència acabarà a les 12:30 h del dia 1 de gener, perquè pugueu dinar amb els vostres familiars o amics. 

Un altre dels reptes que molts ens plantegem abans de començar l’any és el de cuidar més la nostra dieta i introduir nous hàbits saludables relacionats amb l’alimentació. Però, a vegades, ens resulta difícil, ja que no sabem per on començar ni com posar-nos-hi! Això té solució amb els nous tallers i cursos que oferirà l’Escola Espai Cuinar Sa de Matthias Hespe durant el 2022. Menjar bé i saludable no es basa només en utilitzar bons ingredients. Cal saber-los cuinar i també saber com menjar-los. Apunteu-vos als nous tallers per aprendre tots els secrets de les millors receptes de cuina vegetariana o vegana, la cuina japonesa i també receptes sense gluten! A què espereu? 

Arxiu PTCGB. Espai Cuinar Sa. Javi Cabrera.

I per últim, el que tampoc pot faltar en el nostre llistat de nous propòsits és el de connectar més amb la natura a través dels nostres sentits. Si encara no ho heu fet, és el moment de descobrir els beneficis dels boscos terapèutics que podem trobar en diferents punts del territori gràcies a la tasca de Cooperativa Sèlvans. Gràcies als banys de bosc i les sortides que ens proposen, podem aprendre a valorar els petits detalls, a ser humils, empatitzar, connectar amb les persones, estimar la natura i a dedicar-nos temps a nosaltres mateixos.

Arxiu PTCGB. Associació Sèlvans. Javi Cabrera.

Amb els millors desitjos per al nou any, des de la Costa Brava i el Pirineu de Girona us convidem a fer que el vostre 2022 estigui ple de noves experiències, nous bons hàbits i sobretot, molt benestar. Bon any!