El bon despertar: hàbits per començar bé el dia

La saviesa popular sempre ha afirmat que la manera com comencem el dia determinarà molt sovint la manera com transcorrerà aquest. I és ben cert que “aixecar-se amb el peu esquerre” ens pot impedir afrontar bé el que vindrà, perquè la nostra energia se’n pot veure afectada. Implementar una rutina saludable a la recerca del bon despertar és una excel·lent forma per aconseguir l’actitud i motivació per treure el màxim profit del nostre dia.

A continuació us presentem quatre hàbits senzills que tenen l’objectiu d’aconseguir un bon despertar.

A la nit, pensa què vols fer l’endemà

La rutina per començar bé el dia comença abans d’anar a dormir. Plantejar-se uns objectius clars la nit anterior ajuda a motivar-se i ens servirà per aprofitar al màxim el temps de què disposem de bon matí.

Aixeca’t aviat

El pas més difícil i alhora el més important, ja que necessitem temps per poder engegar la nostra rutina. L’hora exacta a la qual ens despertem dependrà de cada persona i dels objectius que es proposi, però els experts recomanen posar-se el despertador un mínim d’una hora abans de quan ens aixecaríem normalment.  

Ens costa molt llevar-nos? Un truc clàssic és posar el despertador a l’altra punta de l’habitació; d’aquesta manera, per parar-lo ens obliguem a aixecar-nos del llit i comencem a activar el nostre organisme.

Fes el llit o renta’t les dents

Dur a terme accions senzilles que no requereixen concentració com fer-se el llit o rentar-se les dents ens ajudarà a despertar-nos progressivament. No només això, sinó que són accions que contribueixen a tenir un estil de vida més ordenat i saludable i que ens faran sentir millor!

Compleix els teus propòsits

Ara que ja estem desperts, és hora de complir els propòsits que ens vam marcar la nit anterior. Algunes de les activitats més comunes per tenir un bon despertar són fer estiraments i meditar, fer exercici, llegir o dibuixar abans de sortir de casa. 

És important que siguin activitats que ens relaxin i allunyin el nerviosisme, ja que no volem començar el dia amb estrès.

Duent a terme una rutina matinal començaràs la jornada amb el cos totalment activat i amb més energia, permetent-te d’aquesta manera, augmentar el teu rendiment tant en l’àmbit laboral com personal.