El benestar entre aigües termals 

La Costa Brava i el Pirineu de Girona són dos dels llocs més visitats de Catalunya, no només per la seva bellesa natural, sinó perquè també és una zona coneguda per la gran oferta de propostes que hi ha basades en la salut i el benestar. Aquest territori ens ofereix una gran varietat de centres termals, spas, balnearis, tractaments i circuits d’aigües on poder trobar la relaxació i gaudir d’una estada tranquil·la per desconnectar de la nostra rutina. Per tant, si vols dedicar-te uns dies de pausa i relaxació, et proposem submergir-te en un spa i un circuit d’aigües i gaudir de tots els beneficis que ofereixen. 

El circuit d’aigües o circuit hidrotermal sol durar d’entre 45 i 90 minuts i es realitza per beneficiar-se de l’ús terapèutic de les aigües amb l’objectiu d’aconseguir un complet benestar. El circuit consisteix en una combinació de diferents sessions d’aigua calenta i freda amb major o menor pressió focalitzats a diferents punts del cos, massatges i zones de descans. Però, saps per on has de començar? Nosaltres t’ho expliquem!

Arxiu Imatges PTCBG. Balneari Vichy Catalan. Caldes de Malavella. Javi Cabrera.

Com es fa un circuit termal?

Si ets dels qui no ha fet mai un circuit d’aigües termal, a continuació t’expliquem com fer-ho. Primer, comença fent una dutxa higienitzant i tot seguit dirigeix-te a la piscina d’hidromassatge, una piscina amb aigua calenta que té un sistema de raigs d’aigua i aire que apunten a diferents parts del cos i que generen un massatge relaxant. Aquesta fase ens ajuda a relaxar i descontracturar els músculs, alleujar l’estrès i millorar la circulació sanguínia. A més, la temperatura càlida de l’aigua ajuda a obrir els porus de la pell i alleujar la tensió muscular, augmentant la sensació de benestar.

Spa Sallès Hotel & Spa Cala del Pi

Després segueix amb la sauna, bany turc o bany de vapor per a fomentar la sudoració, la dilatació dels vasos sanguinis, l’eliminació de toxines i aconsegueix una pell més neta i suau. Aquesta fase es realitza amb aigua calenta.

Tot seguit, comença amb la tercera fase del circuit, aquesta pot consistir en un massatge, o continuar amb el circuit termal, el qual prossegueix amb el contrast de temperatura en jacuzzis d’aigua freda, fonts de gel, dutxes terapèutiques o pediluvi. Aquesta fase es du a terme amb aigua freda, per tal de reactivar la circulació sanguínia. I per últim, abans de finalitzar amb el circuit termal, és necessari fer una fase de repòs, en la qual el nostre organisme es recuperi, ja que ha pogut perdre aigua i sals minerals durant el procés.

Una vegada completat el circuit de spa es recomana fer-se un massatge o un tractament de benestar per acabar de relaxar el cos, podent triar el que més s’adapti a les teves necessitats. 

Hotel Resguard dels Vents

Els beneficis del circuit d’aigües termals

En general, els spas i els circuits d’aigües ens aporten un munt d’avantatges veritablement profitoses pel nostre cos i ment, com per exemple relaxar els músculs, millorar el cansament i la fatiga o el nostre estat anímic en general. Però no només ens aporten aquestes millores, sinó que moltes d’altres. Vols saber quins són? Continua llegint!

Activa i millora el sistema sanguini i limfàtic

Gràcies a la combinació d’aigües a diferents temperatures, el sistema sanguini i limfàtic s’activa, així com el nostre metabolisme, i això fa que es mantingui un cert equilibri en els líquids corporals i defensar l’organisme de qualsevol infecció. Per tant, el circuit termal tindrà un efecte molt important en el sistema immunitari. 

Redueix l’estrès

La relaxació que produeix el contrast entre aigua freda i calenta no es produeix només en els músculs, sinó també en la ment. Submergir-se en un bany d’aigües termals a alta temperatura redueix l’excés d’ansietat, baixa la nostra tensió arterial, relaxa els nostres músculs i ens permet alliberar tensió. 

Afavoreix el bon estat de la pell

El circuit termal reafirma i cuida la nostra pell, ajudant a evitar el procés d’envelliment prematur i aconseguint una pell més sana, ferma, elàstica i suau que ens farà brillar davant qualsevol situació.

Té un efecte detox

Aquesta és potser una de les propietats més interessants del circuit termal. Si la teva pell no té una oxigenació òptima de la sang, el procés d’oxidació no pot completar-se amb èxit i les cèl·lules s’intoxiquen perquè no s’eliminen les toxines. Com el circuit termal permet que l’oxigen es traslladi més ràpidament en el nostre organisme, llavors el procés es realitza i s’aconsegueix eliminar les toxines generades de manera natural.

Ara que ja coneixes quins són els beneficis pel teu cos i ment, no deixis de viure una experiència única i reparadora en alguns dels establiments termals que hi ha pel territori com són el Balneari Vichy Catalan, l’Aqva Banys Romans de Girona, l’Hotel Cala del Pi 5*, l’Hotel Peralada, l’Hotel Elke Spa, l’Hotel Santa Marta, l’Hotel Spa Terraza, l’Hotel Resguard dels Vents o a l’Hotel Camiral Golf & Wellness