Consells bàsics per tenir cura de la pell a l’estiu

Saps que a l’estiu és quan més augmenten els riscs per a la nostra pell? A la majoria ens agrada gaudir del sol i les seves propietats però al mateix temps posa a prova l’estat de la nostra pell i cal ser-ne conscients. Per això, cal saber les millors recomanacions per cuidar-nos més i tenir una pell sana i brillant durant tot l’estiu. I és que protegir la pell del sol amb crema és essencial per no patir ni cremades ni envelliment prematur de la pell. Cal recordar que l’exposició tant als raigs UVA com als UVB és una de les principals causes de l’envelliment avvançat que accelera l’aparició d’arrugues i una gran pigmentació.

 • Protegir la pell: Es recomana cada vegada un major factor de protecció solar per defensar la nostra pell dels raigs ultraviolats. Aquest ha de ser elegit d’acord amb el tipus de pell. En general, es recomana usar com a mínim un amb 15 de FPS. A més, s’han d’aplicar 30 a 45 minuts abans d’iniciar-se l’exposició al sol, ja que són eliminats per la suor i l’aigua.
 • Exposició al sol: Convé reduir al mínim l’exposició al sol a les hores centrals del dia.
 • Beure aigua: El que el teu cos realment necessita durant els dies de calor és molta aigua. Igualment que tots els òrgans del cos, la pell es beneficia de la hidratació amb aigua. Ajuda a reemplaçar els valuosos minerals i nutrients perduts quan se sua, i és vital per al rejoveniment cel·lular, que preveu l’aparició de línies a la cara i les arrugues.
 • Cremes hidratants: Les cremes i olis hidratants permeten recuperar la humitat perduda i són particularment útils si la calor resseca la pell. L’important és que contingui propietats hidratants i emol·lients, el que permet recuperar l’aigua.
 • Antioxidants: A causa de l’exposició al sol i les agressions provocades per la sal i el clor, cal un procés diari de recuperació de la dermis que podem aconseguir-ho gràcies a productes que continguin antioxidants.

 

Cal evitar les cremades i insolacions causades per les llargues exposicions al sol.

 

Per gaudir del sol, no hem d’oblidar d’hidratar el cos per dins. Beure aigua i menjar fruites i verdures amb altes dosis de betacaroté, com tomàquets i pastanagues, contribueixen a preparar la pell davant el sol

 • Prevenir infeccions: Si passa algun petit accident la conseqüència és una raspadura, una ferida a la pell o una cremada, per evitar les infeccions cal rentar immediatament la zona amb aigua. En cas de grans o butllofes és important no tocar-les ni apretar-les.
 • Roba i ulleres homologades: No només la crema ens ajuda en la protecció. Utilitzar roba de color clar, posar-nos un barret o gorra i utilitzar ulleres de sol homologades, són recomanacions molt útils per evitar cremades en la pell.
 • Vitamina C: Genera col·lagen i revitalitza les funcions de les cèl·lules per a evitar l’envelliment prematur. Si consumeixes aliments que continguin aquesta vitamina, tals com la taronja, les baies vermelles, la llimona, el kiwi i el pebrot vermell, la teva pell estarà més protegida dels efectes nocius del sol.
 • Dormir bé: Les cèl·lules es produeixen i recuperen la seva força quan es dorm, ajudant a mantenir una pell en bon estat.
 • Nutricosmètica: Aquesta relació entre la salut de la nostra pell i la dieta es materialitza en la nutricosmètica. Aquesta tendència busca combinar els coneixements sobre l’alimentació i la nutrició amb la cosmètica. Tot i que tots els nutrients són essencials per lluir un aspecte saludable, és cert que existeixen aliments lligats a la protecció de la pell o l’augment de la fermesa d’aquesta.
El clor de la piscina el que més afecta és a la nostra pell, els ulls i el cabell.

 

 • Atenció al clor: Després d’haver-se exposat al sol o a l’aigua clorada d’una piscina cal donar-se una dutxa per hidratar la pell. Es pot usar un sabó de PH normal o lleument àcid, que contribueixen a no contraure cap infecció dermatològica.

No oblideu que a la muntanya els raigs solars són més intensos com a més alçada ens trobem, mentre que, a la platja i a la piscina, l’aigua fa un efecte lupa incrementant-ne l’acció. La sal del mar afavoreix la deshidratació de la pell i també potencia l’efecte del sol: a la platja, dutxeu-vos abans de marxar per treure-us les restes de la sal.