Com escollir el tipus de ioga que més et convé

El ioga és una disciplina única, que té l’avantatge de combinar exercici físic amb la meditació. Tothom pot practicar el ioga, ja que és una tècnica que s’adapta a qualsevol edat i característica física, fet que l’ha convertit en una de les activitats més populars a nivell amateur i que practiquen milions de persones arreu del món. Segons el diari El País, el 12% de la població espanyola diu ser-ne aficionada. 

No es tracta d’un concepte unitari, sinó d’una disciplina mil·lenària que ha avançat i donat peu a moltes ramificacions. Aquestes branques del ioga, varien segons la filosofia que han adoptat o el nivell d’intensitat que comporten. Com escollim el tipus de pràctica que més ens convé? Aquesta decisió variarà segons l’objectiu que ens proposem. A continuació us mostrem les principals variants de ioga que podeu practicar i us recomanem alguns centres professionals que realitzen la pràctica amb rigor per aprofitar tots els beneficis que ens pot aportar.

El ioga com a teràpia mental i física

El benefici per excel·lència del ioga és, sens dubte, la seva capacitat d’alliberament d’estrès i relaxació. El Kundalini, també anomenat ioga de consciència, és una de les varietats de ioga que més se centra en la relaxació i l’obtenció de pau interior. És ideal per aquelles persones que busquen desconnectar i expulsar tot l’estrès del dia a dia.

Per a les persones que pateixen dolors o molèsties, també existeix una varietat anomenada ioga terapèutic o restauratiu. En aquest tipus de ioga, sovint s’utilitzen accessoris i és ideal per a aquelles persones que es troben en un moment de debilitat o bé han patit una lesió concreta que volen curar.

Un cas més específic és la variant de Ioga Maternitat, especial per a dones embarassades i que ofereixen centres com HappyYoga Girona. Es tracta de classes de ioga ideades per a totes les fases de la maternitat (embaràs i postpart). Amb exercicis suaus i respiracions que serviran per agafar consciència del cos i preparar-lo per al canvi, així com per aconseguir una consciència plena en l’embaràs i el que representa el naixement d’un fill. En alguns centres s’ofereix aquesta pràctica en parella.

El ioga com a exercici

El ioga no està limitat a exercicis de meditació i respiracions.  Existeixen diversos tipus de ioga que comporten un alt nivell d’intensitat i exercici cardiovascular.

El ioga Vinyasa, o Vinyasa Flow, és una variant que segueix una sèrie particular de postures o asana de manera dinàmica. Els moviments es connecten l’un amb l’altre amb l’objectiu de generar un ritme, una seqüència de moviments, la qual ha d’anar sincronitzada amb una respiració específica. Quan el ioga Vinyasa és practicat amb un alt nivell d’intensitat, és sovint anomenat Power Yoga.

Si el que es busca és una variant més contemporània, podeu informar-vos sobre el Ioga Aeri. Es tracta d’un estil que incorpora l’ús de cintes de suspensió que ajuden a realitzar els exercicis sense tocar el terra.

Al centre de benestar Laura Irla, situat a la Bisbal d’Empordà, trobareu diverses d’aquestes pràctiques de ioga incloses dins del seu ventall d’activitats. Recomanem especialment la possibilitat de practicar ioga en família, activitat que servirà per crear nous canals de comunicació i enfortir els vincles familiars.

Oportunitat única

Tant com si us voleu iniciar al ioga o si ja en sou aficionats, no us podeu perdre les dues masterclass previstes per aquest mes d’octubre i que dirigirà Xuan Lan, una de les professionals amb més influència en el panorama del ioga espanyol i autora del llibre Yoga para Mi Bienestar.

Les classes tindran lloc a Roses i a Lloret de Mar, dues poblacions referents de la Costa Brava.

La masterclass de Lloret de Mar serà el 25 d’Octubre a les 18:00h a l’Hotel Santa Marta, durant la sessió s’acomiadarà el dia davant la platja de Santa Cristina.

A Roses es durà a terme el 27 d’Octubre a les 11:00h a l’Hotel Terraza. Després de la sessió, l’hotel ha organitzat un brunch saludable on també podreu assistir amb inscripció prèvia.

Podeu reservar plaça i comprar les entrades fent clic aquí. Les places són limitades, no us perdeu aquesta oportunitat!