Cinc consells per ser feliç

Feliç 1.Cala Giverola, Tossa de Mar.Àlex Tremps.Arxiu Imatges PTCBG
Feliç 2.Montseny.Àlex Tremps. Arxiu Imatges PTCBG
Feliç 3.Aiguablava, Begur.Àlex Tremps.Arxiu Imatges PTCBG

Ser feliç: allò que tots volem, sense saber ben bé quina és la clau. El que sí que sabem és que per sentir-nos feliços el més important és estar bé amb nosaltres mateixos. La felicitat és un estat que pot durar més o menys, i això depèn, en gran part, de la nostra actitud davant de la vida.

Si tenim pensaments positius ens resultarà més fàcil veure-ho tot des d’un punt de vista favorable, que ens semblin bé les coses i sentir-nos en sintonia amb les persones amb les quals ens comuniquem. Si gaudim d’una bona alimentació, la nostra ment i el nostre cos ho agrairan i es trobaran bé, amb força i amb ganes de fer coses. Si volem fer activitats i tenim algú que ens hi acompanyi, siguin amics, família o parella, ens sentirem bé. I si no? Hi ha un munt d’activitats en què podem conèixer gent in situ: no és un problema! Compartir vol dir gaudir; créixer socialment ens beneficia i ens aporta benestar. Si practiquem esport ens sentirem millor, per fora i per dins.

El benestar ve donat per tot allò que fem o deixem de fer, i algunes pràctiques contribueixen a propiciar-lo. Vegem-ne alguns exemples.

Com es pot assolir la felicitat?

  1. Menjar sa. Mantenir una dieta variada i equilibrada és molt important, així com fer cinc àpats al dia. Sobretot, no et saltis l’esmorzar! T’ajudarà a començar la jornada amb energia.
  2. Ser amable. Per senzill que sembli, l’amabilitat fa que ho enfoquem tot d’una manera més agradable. Dir «bon dia», saludar, donar les gràcies, demanar les coses si us plau… Són petits detalls que ens fan sentir bé a nosaltres i als qui ens envolten.
  3. Autoestima. Si deixem les inseguretats a banda, tot serà millor i més fàcil. Hem d’aprendre a acceptar les nostres virtuts i defectes. Per a que ens estimin els demés, hem de començar a estimar-nos nosaltres mateixos.
  4. Fer esport. Dedicar 30 minuts diaris de la nostra vida a practicar exercici físic ens ajuda a estar de bon humor i a reduir l’estrès. Caminar, córrer, anar amb bicicleta, ballar zumba, fer ioga… Tant se val, la qüestió és fer esport!
  5. Invertir en experiències i no en coses materials. Si gastem els nostres diners en un viatge, un curs, un sopar o un massatge relaxant, per exemple, satisfarem les nostres necessitats i anhels.

Amb aquestes senzilles pràctiques, aplicades al dia a dia, comprovaràs com augmenta el teu nivell de benestar. Està a les teves mans!