Camina cap a la millora de la teva salut

Caminar pot ser una bona introducció al món de l’esport. Tant si ets un apassionat de l’exercici físic com si no, aquesta pràctica es pot convertir en la teva millor aliada. Tothom qui la prova s’hi enganxa. Quedes avisat!

Obre’t camí amb una salut de ferro

Caminar a bon ritme ajuda a exercitar els músculs i, com que es necessita més energia que si caminem lentament, fa que cremem més calories. Els beneficis d’un passeig a bon ritme són molt diversos:

  • Reducció del risc de malalties com la diabetis, l’asma i alguns tipus de càncer, com els de còlon, mama i úter.
  • Enfortiment del cor. Caminar redueix el risc de patir malalties cardíaques i accidents vasculars cerebrals. Qualsevol activitat que promogui el bombatge de la sang és un bon exercici per al cor i el sistema circulatori.
  • Manteniment del pes. Si vols perdre pes, necessites cremar unes 500 calories més de les que consumeixes. Com més de pressa caminis, més en cremaràs. D’altra banda, augmentaràs la massa i el to musculars, fet que propiciarà que el teu metabolisme funcioni més ràpid.
  • Tonificació de cames, glutis, abdominals i braços. Exercitaràs i enfortiràs les cames, definint-les i aixecant els glutis. Si, a més, tens cura de la teva postura corporal, tonificaràs els abdominals i reduiràs la cintura. Els braços, l’esquena i les espatlles també se t’enfortiran.
  • Prevenció de la demència i l’osteoporosi. Se sap que l’activitat física redueix fins a un 40 % el risc de demència, ja que evita la contracció del cervell i protegeix la nostra memòria al llarg dels anys. Pel que fa a l’osteoporosi, caminant carreguem el nostre propi pes, cosa que ens estimula i enforteix els ossos. Així, caminant podem prevenir malalties com l’artritis.
  • Increment dels nivells de vitamina D. La vitamina D és un nutrient que es pot obtenir prenent el sol; una bona manera d’adquirir-lo, per tant, és caminant amb la llum del dia. Això sí, sempre amb protecció.
  • Augment de l’energia. Caminar activa la circulació i oxigena el cos. Les articulacions s’alliberen de la rigidesa i la tensió muscular se suavitza.

Benestar als camins de ronda

Tots aquests punts positius que aporta caminar milloraran la teva sensació de benestar. Si mantens un nivell d’exercici regular, el teu estat d’ànim es veurà afavorit i reduiràs l’estrès i l’ansietat.

Si caminar és un hàbit saludable, fer-ho en un entorn com els camins de ronda de la Costa Brava ho converteix en idíl·lic. El mar, els arbres, els penya-segats, les cales amagades… Posar-se en forma envoltat d’un paisatge de somni és un plaer reservat només a alguns privilegiats. La Costa Brava té un total de divuit camins de ronda, des de Blanes fins a Portbou, pels quals podràs passejar, caminar i fins i tot, si t’animes, córrer. El millor entorn natural per practicar esport, desconnectar la ment i també relaxar-te. Fer salut acompanyat pel mar: hi pot haver res millor?