Benestar urbà, a Girona

Quan pensem en activitats i serveis per cuidar la nostra salut mental i física, sovint ens venen al cap espais naturals i rurals, lluny dels centres urbans on una bona part de la població passa la major part del seu temps. Tot i això, en els darrers anys les ciutats estan posant cada cop més èmfasi en la importància del benestar per als seus ciutadans i visitants, millorant els equipaments, la programació d’activitats saludables i l’oferta de serveis que podem trobar-hi per cuidar-nos.

Ara, per viure el benestar i regalar-nos una estona per a nosaltres no cal sortir de la ciutat. A continuació us detallem algunes de les millors opcions per sentir-se bé a Girona.

Caminar o pedalejar gaudint de la cultura i els espais verds

La ciutat de Girona té la mida excel·lent per visitar-la a fons pas a pas. Podeu perdre-us pels carrers del Barri Vell o recórrer la muralla en un itinerari amb vistes privilegiades de la ciutat. Tant si us agrada més caminar com si preferiu pedalejar, Girona està envoltada per diversos espais verds per fer-hi un volt en bona companyia: Sant Daniel, la Devesa i les Ribes de Ter o les Hortes de Santa Eugènia., entre d’altres.

Si busqueu un pla de benestar complet, l’Hotel Ciutat de Girona & Apartments, organitza durant l’any experiències diverses i diferents com ara senderisme sota la llum de la lluna, sortides i pícnics en bicicleta o passejades gastro-botàniques. L’establiment també disposa d’un spa, una carta de massatges i tractaments amb cosmètica de proximitat i sostenible.

Els beneficis de les aigües que ja coneixien els romans

Ja a l’època dels romans, els habitants de Gerunda i de totes les ciutats de l’imperi, gaudien del benestar que els proporcionava l’aigua als banys termals. L’AqvaBanys Romans és un exclusiu spa urbà ubicat on fa 2.000 anys hi havia una vil·la romana. Ens ofereix un circuit d’aigües seguint la tradició romana: passant pel frigidari (aigua freda), tepidari (tèbia) i caldari (calenta). Al circuit d’aigües s’hi suma una àmplia carta de tractaments, un bany de vapor o una sauna.

El benestar també al plat 

La ciutat de Girona disposa d’una oferta gastronòmica àmplia i variada, amb opcions per a tots els gustos i preferències, des d’opcions veganes o vegetarianes fins a productes deliciosos d’origen local. Les seves terrasses són un lloc excel·lent per compartir moments agradables de benestar ben acompanyats pels amics o la família.

També els aliments que mengem poden ser la medicina i la solució de mals de cap, falta d’energia o insomni. Si voleu aprendre a cuinar correctament els ingredients, combinar-los i descobrir-ne de nous, a Girona trobareu els tallers que organitza Matthias Hespe a l’EspaiCuinarSa, altament recomanables per qui vulgui descobrir la cuina terapèutica i tots els beneficis i nous sabors que aquesta ens ofereix.

Girona és perfecta per gaudir del benestar urbà, amb experiències actives o relaxants que de ben segur us faran sentir millor que mai. Descobriu també aquesta agradable manera de viure la ciutat.