En què consisteix l’Aromateràpia?

Segur que moltes vegades has sentit a parlar de l’aromateràpia, però coneixes realment quines són les seves utilitats i beneficis? La realitat és que aquesta disciplina existeix des de fa molts segles, les primeres civilitzacions ja utilitzaven les herbes i els seus extractes amb finalitats terapèutiques i de cura personal.

L’aromateràpia utilitza olis essencials de les plantes aromàtiques, flors i fruites, amb fins medicinals. És el resultat d’una sèrie de reaccions químiques que produeixen una aroma molt característica.

Encara que no es considera una medicina tradicional, se sap dels seus grans beneficis i, per això, moltes vegades es converteixen en un complement dels tractaments convencionals 

Existeixen una gran varietat d’olis essencials, tants com plantes a la natura, i cada un d’ells presenta beneficis diferents per al nostre organisme i el nostre benestar. A Alimara Espai Salut disposen d’una extensa gamma d’olis essencials sense tòxics, de manera que el resultat i els seus beneficis es multipliquen exponencialment. 

Utilitats i beneficis de l’aromateràpia.

Segons ens expliquen a Alimara, els olis essencials a banda d’inhalar-los en difusió atmosfèrica, també es poden utilitzar per fer massatges terapèutics i banys relaxants. Si encara no els has utilitzat mai, pots començar afegint algun tipus d’oli essencial a la crema de sempre o aprofitar el difusor atmosfèric per ambientar la casa.

Cada vegada que l’olor entra pel nostre nas, estimula els nervis olfactius que envien aquestes olors en forma de senyal química al cervell, concretament a l’hipotàlem i al sistema límbic. Aquest últim s’encarrega de la modulació de les emocions bàsiques i per tant podem deduir així que existeix una relació directa entre el que olorem i el nostre estat d’ànim. Segons el tipus d’oli que olorem la sensació que pot produir-nos ser una o altre. Per exemple, per aconseguir una sensació de calma i relaxació, Alimara ens recomana la lavanda o la camamilla, per estimular-nos mentalment la canyella és una bona opció i, per revitalitzar-nos, la llimona o el gerani funcionen molt bé.

Hem d’entendre que en aquest sentit hi ha fins i tot una branca de la psicologia que estudia els efectes que tenen les olors sobre la ment humana o perquè tendim a relacionar els nostres records i sentiments amb certes olors específiques.

Com comentàvem anteriorment, els olis essencials són molt recomanats per metges experts a l’hora de complementar un tractament tradicional gràcies a les seves notables propietats antiinflamatòries, antiinfeccioses (antibacterianes i antivirals) i fungicides. En alguns dels casos que més s’utilitzen són per a infeccions dermatològiques com ara èczemes, psoriasis, acne o processos de cicatrització. També són molt recomanats per tractar desequilibris del sistema immunitari com infeccions i malalties relacionades principalment amb les vies respiratòries. I per últim també s’utilitzen en alteracions del sistema nerviós com la depressió, ansietat, desequilibris emocionals o taquicàrdies.

Aquestes podrien ser algunes de les principals utilitats d’aquests olis essencials, però l’aromateràpia presenta molts altres beneficis analgèsics, antihistamínics, també ajuda a potenciar les defenses, és un estimulant i afrodisíac i ajuda a evitar l’envelliment de les cèl·lules gràcies a les propietats antioxidants de les plantes.

Alimara Espai Salut

Si vols conèixer molt més sobre l’aromateràpia i els seus beneficis, no dubtis en fer una visita a Alimara, allà el seu equip t’assessorarà de forma personalitzada i t’aconsellarà sobre quins productes poden complementar aquesta teràpia respectant sempre el propi organisme i el nostre planeta.

A banda dels olis essencials i els seus complements, també podràs conèixer tot el que aquesta ecobotiga té pensat per a tu, el teu benestar i el respecte cap al nostre planeta.

Alimara Espai Salut i l’aromateràpia. 

Alimara és una botiga situada al Barri Vell de Girona, la qual compta amb tot de productes naturals, ecològics, de proximitat i respectuosos amb el medi ambient. És un espai únic, de tracte personal i proper que recorda les botigues de tota la vida, on les persones se senten bé.

L’objectiu d’Alimara és proporcionar tot allò que el client necessita per atendre’s de manera integral, sostenible i ecològica. Fer una aposta clara i integral, aconseguint millorar la relació amb l’entorn fent que el nostre dia a dia no perjudiqui la seva essència. Per aquests motius i molts més, a Alimara disposen d’aquests olis naturals, ja que són conscients que l’aromateràpia és una de les maneres més gratificants i efectives de cuidar-se de forma natural. És útil per a totes aquelles persones que vulguin tenir cura d’ells mateixos i millorar el seu estat anímic.

Alimara Espai Salut – Autora: Victòria Larribeau

Els serveis que ofereix aquest espai són diversos, per una banda trobarem tota mena d’aliments que aposten per la biodiversitat i que procedeixen de l’agricultura ecològica i del conreu artesanal. D’altra banda també hi ha productes i complements alimentaris i nutricionals a base de fitoteràpia. També trobarem una gran quantitat de productes alimentaris i d’higiene personal ‘’Residu 0’’ que ens conviden a viure sense residus i a comprar de manera més sostenible i natural. I per últim trobem productes naturals ecològics i sense tòxics com cremes, desodorants, xampús… Productes d’higiene, benestar i cosmètica natural que garanteixen una cura personal exquisida. 

Descobreix tots els beneficis de l’aromateràpia a través dels olis essencials sense tòxics d’Alimara.