Aqva Banys Romans Girona, el millor spa de l’estat

L’estrès constant i les obligacions amb la nostra feina i la família a vegades ens porten a viure un ritme frenètic en el qual hi ha moltes coses que ens passen per alt. Encara que a vegades no en siguem conscients, el temps és el nostre bé més preuat, i l’hem d’aprofitar per gaudir dels petits plaers de la vida.

Si el que vols és fer una immersió en un espai singular ple de calma, silenci i harmonia, l’Aqva Banys romans de Girona és el teu lloc! Situat a l’emblemàtic Barri Vell de Girona, aquest espai que al segle XII va ser el primer hospital de Girona, és el lloc perfecte per a desconnectar i relaxar-te.

Arxiu Imatges PTCBG. AQVA Banys Romans. Girona. Javi Cabrera.

El centre ofereix un circuit termal format per tres termes a diferents temperatures. Seguint la nomenclatura original dels romans, hi ha el Tepidarium, que és la zona d’aigua tèbia; el Caldarium, de calenta; i el Frigidarium, d’aigua freda. 

També disposen d’una àrea diferenciada on ofereixen opcions wellness que complementen l’experiència del circuit termal. Es tracta del Hammam, que és una zona de bany de vapor; la sala d’Haloterapia, que consisteix en una cabina seca feta amb totxanes de sal de l’Himàlaia; i el Pediluvium, un passadís de pedres pensat per activar la circulació sanguínia mentre s’hi camina per sobre i dotat amb ruixadors que ofereixen una experiència sensorial increïble gràcies al seu contrast de temperatures. Aquesta última sala també ofereix per degustar aigua i els nostres tes per poder recuperar cos i ment.

L’últim espai d’Aqva banys romans està situat a la planta superior. És la zona pensada pels massatges, rituals i tractaments. A l’extensa carta de serveis que ofereixen en aquesta zona en destaquen alguns com ara els massatges descontracturants “corpore sano”, els originals englobats en la categoria de “mens sana” o els seus rituals fets amb essències del nostre llegat o centrats en les estacions meteorològiques. No us perdeu els dos nous tractaments que estan a punt de veure la llum!

Arxiu Imatges PTCBG. AQVA Banys Romans. Girona. Javi Cabrera.

Premien l’excel·lència d’Aqva Banys

Fa unes setmanes el centre Aqva Banys romans Girona va rebre el guardó de millor spa d’Espanya. L’esdeveniment bianual del sector Piscina&Wellness, que es va celebrar a Fira Barcelona, és el més important d’Europa i reconeix la bona feina feta pels establiments del sector d’Espanya, Portugal i Andorra. 

Un jurat d’experts va valorar les instal·lacions i la filosofia del centre gironí i va decidir que aquest es mereixia rebre el premi de millor spa Wellness Experience d’Espanya. El jurat va valorar especialment l’esforç que fan entorn el tema de la sostenibilitat, destacant especialment que el centre treballa amb energies renovables a través d’un sistema de geotèrmia obert avalat per l’Agència Catalana de l’Aigua. 

Arxiu Imatges PTCBG. AQVA Banys Romans. Girona. Javi Cabrera.

Un entorn d’història viva

Aqva Banys està situat en un lloc privilegiat de la ciutat de Girona que lliga molt amb la tradició grecoromana que desprèn l’spa urbà. Es troba a només 200 metres de la catedral, el lloc on antigament s’hi situava la cruïlla romana al seu pas per la Via Augusta, a l’entrada de la Gerunda fundacional, a l’esquerra de la Vall Negre (la Vall de Sant Daniel) i darrere del camí que tornava cap a Roma.

Si t’interessa la història, pren-te el teu temps i arribat fins al centre wellness i descobreix el seu entorn immediat. Deixa’t perdre per la ciutat caminant pels seus carrers de pedra estrets, unes vies que emanen història viva i que estan impregnats d’una vida cultural molt activa. També pots fer una passejada fins a la vall de Sant Daniel o pujar al castell de Sant Miquel per contemplar les vistes aèries de la ciutat.

Arxiu Imatges PTCBG. Girona. Kris Ubach.

Aqva Banys Girona ha permès retornar a la ciutat els banys públics que fa 800 anys gaudien els ciutadans gironins, però afegint-hi tot el confort que aporta l’última tecnologia del mercat.

Deixa’t captivar per un món de sensacions i de calma a Aqva Banys Girona, on gaudiràs d’una pràctica ancestral i mil·lenària en un espai excepcional. Suma’t a una experiència única plena de benestar!