Aquest Nadal més que mai, regala moments.

S’apropen les festes de Nadal i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona et proposa més de 100 experiències per regalar al nostre territori. 

A través de la web Regala moments Costa Brava i Pirineu de Girona s’ha creat un espai on podràs descobrir tot un seguit d’experiències per regalar als qui més estimes per tal que puguin gaudir de diferents equipaments i racons de la Costa Brava i el Pirineu de Girona.

Aquest és l’any perfecte per regalar una escapada a un Hotel singular a la Vall de Ribes, una experiència gastronòmica a la Costa Brava, un bany de bosc, un tractament de Salut i Benestar i moltes altres alternatives que faran del teu regal un moment inoblidable.

Degut a les restriccions de la Covid-19 aquest 2020 no hem pogut gaudir tant com voldríem de tota l’oferta de serveis i experiències que tenim a l’abast, i per això és el moment perfecte per regalar una vivència original i diferent que es podrà gaudir en el decurs del 2021.

Aquestes propostes van dirigides a famílies, parelles i grups amb l’objectiu de poder viure una experiència i conèixer totes les possibilitats que ens brinda el nostre territori. També és una manera de contribuir a reactivar l’activitat al sector turístic de la demarcació de Girona i promocionar la diversitat de productes i serveis que ofereix una destinació tan singular com la nostra.

Sota l’eslògan ‘’Aquest Nadal, més que mai, Regala moments’’, podràs escollir entre una gran diversitat d’activitats i experiències relacionades amb la cultura, la gastronomia, la salut i el benestar, escapades de cap de setmana, activitats esportives i molt més.

Salut i Benestar al nostre territori

En els últims anys, la Costa Brava i el Pirineu de Girona s’han consolidat com una destinació turística pensada per a la salut i benestar dels seus visitants.

És cert que en un primer instant, captem el nostre territori a través de la vista, la riquesa paisatgística i els indrets especials que amaga cada un dels nostres racons, ja que són probablement un dels principals aspectes diferencials de la nostra terra. També la gastronomia n’és un punt fort, ja que comptem amb productes de proximitat i d’una gran qualitat que ens deixen captar l’essència a través del gust.

Però, i què passa amb la resta de sentits?

El nostre territori és molt més que gastronomia i paisatges bonics, també compta amb tot un seguit d’espais naturals que ens permeten connectar amb la natura de forma molt diferent. Escoltar els sons del bosc, sentir la brisa del mar a la pell o la sorra fina als nostres peus, l’olor del camp i el fred d’hivern del Pirineu… tot això ens fa partícips del territori, no només captem imatges amb la mirada, sinó que també ho fem a través de tots els sentits, ens apropem a tot allò que ens envolta i sense adonar-nos beneficiem al nostre cos i ment.

És per aquest motiu que en aquest recull d’experiències trobarem un munt d’opcions que ens faran sentir el nostre territori com no ho hem fet fins ara. 

Sentir la natura

Una manera de reconnectar amb la natura és a través d’un bany de bosc i d’això en saben molt a la Cooperativa Sèlvans, els quals t’acompanyaran a través d’una passejada tranquil·la entre un bosc d’alt valor natural on aprendràs a captar a través del silenci i de la consciència tots els beneficis de la natura.

Arxiu d’imatges PTCBG – Cooperativa Sèlvans

I que et semblaria després d’un passeig sensorial enmig del bosc, fer un petit tast de flors i plantes silvestres de l’entorn? Aromes de Bosc et dona l’oportunitat de nodrir-te de tots els beneficis psicològics i fisiològics que et pot aportar una activitat com aquesta.

Què me’n dius d’un tast de la dieta mediterrània a peu de la Costa Brava? Per als amants de la nostra costa, també hi ha diverses opcions molt interessants. Si ets un fanàtic de la gastronomia, ara pots gaudir d’un passeig pel camí de ronda, per veure, olorar o tastar alguns dels ingredients que han fet que la nostra cuina sigui coneguda mundialment.

Descobreix  els secrets que amaga el nostre paisatge sobre la nostra cuina més tradicional fins a la més cosmopolita i moderna. A cada pas una flor, una fulla, un fruit o llavor que ens explica els nostres orígens a través dels aromes i sabors de les plantes, algues o bolets silvestres.

Aromes del Bosc

I si regalem silenci? Sens dubte, el silenci és un luxe en els nostres temps i per això pot convertir-se en un regal perfecte per aquells qui necessiten reduir l’estrès i l’ansietat, equilibrar el ritme cardíac i potenciar el benestar del cos i la ment.

Viu una experiència guiada a la natura, amb dinàmiques que t’ajudaran a relaxar-te i aprendre consells molt útils que podràs també aplicar al teu dia a dia.

Aquesta experiència dissenyada per Edgar Tarrés combina tècniques de mindfulness, banys de bosc i sons de bols tibetans a la natura.

Salut i benestar a través de la gastronomia

Com hem comentat altres vegades, la cuina i dieta mediterrània presenten una gran quantitat de beneficis per a la nostra salut i benestar. Així que a banda de totes les experiències que tens al teu abast dins l’apartat de ‘’gastronomia’’, també pots gaudir d’altres activitats més especialitzades.

Matthias Hespe, de l’espai CuinarSa, és especialista en menjar i cuina saludable i ofereix l’oportunitat de participar en un taller de cuina macrobiòtica fet a base d’ingredients naturals i de proximitat, treballant teoria i pràctica a través de diferents temàtiques relacionades amb la salut, el benestar, l’ecologia, la sostenibilitat i la felicitat.

Arxiu d’imatges PTCBG – Espai CuinarSa

També tens l’opció de regalar una classe de cuina saludable amb l’objectiu d’aprendre noves tècniques culinàries, per gaudir d’una alimentació saludable i equilibrada.

Spas i tractaments de benestar

A banda de la natura i la gastronomia, el nostre territori també compta amb un gran nombre d’equipaments que tenen tots els serveis necessaris per regalar-te un moment o experiència de benestar. A través d’aquesta iniciativa pots reservar des d’un circuit termal a l’Aqva Banys Romans de Girona  o una experiència a un dels balnearis més reconeguts com és el Vichy Catalan,  fins a una estada en un hotel ple d’encant. Com és el cas de l’escapada a l’Hotel Resguard dels Vents, on a banda de gaudir del seu Spa també podràs desconnectar, tastar la seva cuina i sentir també la natura de ben a prop.

Arxiu d’imatges PTCBG – Hotel Resguard dels Vents

També tens l’opció de gaudir d’un tractament al Wine spa de l’Hotel Peralada o d’una estada amb massatge inclòs per a dues persones en el mateix hotel.

I si estàs buscant una experiència totalment diferent EssPantonic pot ser la millor opció. Es tracta d’una experiència on es combina naturalesa, spa, massatge i art amb l’objectiu d’arribar a un estat recreat en el moment present, que pretén alliberar la ment dels pensaments nocius, agafant plena consciència i alliberant el cos de l’estrès. Gaudeix de l’Spa, d’un massatge exclusiu en plena naturalesa, d’estimular la creativitat a través de la pintura i de molt més a través d’aquesta experiència.

Ess by Mònica Traviesa

Aquestes són algunes d’entre totes les opcions a escollir dins d’aquesta iniciativa. No només és una manera de contribuir amb els sectors més afectats d’aquest any, sinó que també és una manera de fer un regal diferent als nostres éssers més propers. Convertir un moment o experiència en un record especial, és sens dubte un molt bon regal per aquest Nadal.