Ampuku: el massatge per calmar l’abdomen

L’ampuku és una disciplina de massatge japonesa que significa “calmar l’abdomen” o “puls vital” i que consisteix en tractar l’estómac, on, segons la medicina oriental, es troba el centre energètic del cos. La pràctica de l’ampuku té dos metodologies, la fisiològica que tracta las patologies del cos i la emocional, que es centra en les arrels d’aquestes patologies, manifestades en els blocs interns i les dificultats emocionals.

L’ampuku basa el seu diagnòstic en dos evaluacions principals: la de l’abdomen, on el terapeuta detecta diverses condicions del ventre com el puls del hara; i la tensió, la condició dels òrgans interns. L’altre evaluació és la de la lectura corporal segons els grans elements de la naturalesa, que vénen de la filosofia i la cultura tibetana.

Ara a més, gràcies a la ciència, sabem que l’abdomen poseeix un gran nombre de neurotransmissors, i se l’ha denominat el Segon Cervell o Sistema Nervios Entèric

Olis essencials per disfrutar d’un bon massatge.

Després d’una sessió d’ampuku, els pacients haurien d’experimentar millores tan emocionals como físiques, ja que aquesta disciplina pretén millorar els mals de la ment i el cos.

L’Ampuku està indicat per els següents problemes, entre altres:

– Aparell digestiu: restrenyiment, còlon irritable, problemes de digestió

– Sistema respiratori

– Cefalees, migranyes

– Problemes de fertilitat

– Dificultats emocionals

Segons la disciplina japonesa ampuku, fer massatges a l’abdomen pot tenir beneficis emocionals i fisiològics, arribant a aliviar dolors de cap i gastritis

La corrent emocional de l’ampuku pretén eliminar els blocs energètics del pacient per facilitar el seu creixement personal. Es tracta d’ajudarlo a entendre els seus propis patrons de conducta per relacionar-los tant amb les seves experiències vitals com amb el malestar que sent  o les dificultats que travessa. No es tracta d’alleujar el dolor, sinó d’ajudar al pacient a eliminar-lo.

El benestar que genera una sessió de massatge en el Park Hotel San Jorge.

 

La corrent fisiològica de l’ampuku pretén curar enfermetats mitjançant el reequilibri de la energia del cos. Així, pot estabilizar el cos y alleujar dolors relacionats amb la zona de l’estómac com el restrenyiment, el colon irritable o la gastritis. També poden millorar problemes respiratoris com l’asma i alleuja el mal de cap i les migranyes.