5 beneficis dels massatges per al cos i la ment

El ritme frenètic del dia a dia, les males postures corporals a la feina o l’excés de responsabilitats pot fer que el nostre cos acumuli tensió muscular i es contracturi, produint-nos molèsties o fins i tot dolor. Aquesta és la manera que té el nostre organisme de dir-nos alt i clar: “No estàs bé. Cuida’t!”.

Diversos estudis professionals han constatat que els músculs del nostre cos retenen les emocions que tenim al llarg del dia i, amb el pas del temps, aquestes acaben materialitzant-se en forma de contraccions i tensions musculars

Els massatges són uns bons aliats per combatre totes aquestes molèsties. En les mans dels professionals adequats, aquestes són unes experiències terapèutiques que aporten molts de beneficis. Actualment, existeixen un gran ventall de massatges i tècniques en funció dels resultats que es vulguin aconseguir o del problema del qual es parteixi. A continuació us explicarem 5 beneficis que aporten els massatges per al nostre cos i també per a la ment:

  1. Aconseguir la tan esperada relaxació

Els massatges sovint s’associen al concepte de relaxació. Se solen realitzar en llocs calmats i ambientats per a aquesta situació, on es gaudeix d’un fil de música tranquil·la, aromes d’olis essencials i llum tènue. Aquesta ambientació i el massatge, que ajuda a alliberar serotonina a conseqüència de les manipulacions, aconsegueix transportar-nos a un moment d’evasió total que permet assolir un estat de relaxació profunda. 

A Aqva Banys Romans, al Barri Vell de Girona, podràs obtenir aquesta sensació de benestar increïble gràcies a la seva oferta de massatges relaxants. El centre ha estat guardonat amb el premi millor spa d’Espanya per part de Piscina&Wellness Barcelona 2021 per les seves instal·lacions, projectes i productes presentats.

Arxiu Imatges PTCBG. Aqva Banys Romans. Girona. Javi Cabrera.

L’spa ofereix sessions adaptades a les necessitats dels clients per aconseguir una experiència plena i personalitzada. A més a més, pots completar aquesta experiència gaudint d’un circuit exclusiu a través dels banys termals.

2. Millorar la circulació i la depuració de la pell

Molts massatges contemplen també una part relacionada amb la millora de la circulació i la neteja de la pell. La manipulació a una zona concreta del cos té efectes sobre la circulació sanguínia i, a conseqüència d’això, es provoca una millor oxigenació de la pell, una regeneració de les cèl·lules i una ajuda a l’hora d’eliminar impureses cutànies com ara les toxines, els greixos i les sals. Tot això provoca una millora en l’aspecte i la qualitat de la pell, fent-la més suau, ferma i atractiva.

Al PGA Catalunya Golf and Wellness, a Girona, ofereixen el massatge depuratiu d’Hammam, en el qual s’usen olis essencials, sal i fang per a fer un tractament pensat exclusivament per exfoliar el cos i la cara.

Arxiu Imatges PTCBG. PGA Catalunya Resort.

3. Rejoveniment de la pell

Un tercer efecte beneficiós que produeixen els massatges consisteix en el rejoveniment de la pell. En concret, ajuden a prevenir l’aparició de les arrugues, refresquen el cutis i redueixen considerablement la tensió que acumulen els músculs de la cara.

A l’hotel balneari Vichy Catalan, de Caldes de Malavella, disposen del Ritual Morgana, una experiència facial i corporal basada en la deessa celta de l’aigua que té un efecte antiedat. La sessió de 110 minuts consisteix en un ritual pels peus, seguida per una exfoliació suau i l’aplicació d’algues de l’antic mar de l’Eocè, que estimula la circulació. Finalment, s’acaba amb un massatge antiedat.

Arxiu PTCGB. Balneari Vichy Catalan. Maria Geli i Pilar Planaguma.

Una altra opció la trobareu a l’Elke Spa Hotel, a Sant Feliu de Guíxols, on disposen d’un tractament de rejoveniment facial efecte lífting en el qual s’usen diferents tècniques manuals i productes d’estètica d’alta gamma per difuminar arrugues, línies d’expressió i signes d’envelliment.

4. Millora de l’autoestima

Els massatges sovint provoquen un efecte de millora de l’autoestima. Després de les sessions, els usuaris perceben els beneficis físics que produeixen els massatges i se senten radiants i plens d’energia. Tot això propicia que deixem enrere les preocupacions, ens centrem en nosaltres mateixos, ens sentim més connectats i, en definitiva, ens estimem més.

A l’Hotel Cala del Pi Beach Retreat, de Platja d’Aro, ens ofereixen el reconegut Massatge Arrels, un massatge d’autor exclusiu de pressió mitjana on es combina l’essència del pi, la frescor de l’escuma de la mar i la calor de la sorra per fer que el cos entri en sinergia amb l’entorn.

Arxiu PTCGB. Hotel Cala del Pi. Javi Cabrera.

5. Calma del dolor muscular

El dolor muscular o les molèsties que produeixen les males postures corporals sovint ens fan sentir molt incòmodes i inquiets en la nostra vida diària. Existeixen un tipus de massatges pensats precisament per aquest tipus de molèsties, i serveixen per a afavorir la recuperació de cops o pressions a través de l’estimulació profunda de les zones més afectades.

Un bon exemple d’aquest tipus de tractaments es pot trobar a l’Hotel Can Xiquet, de Cantallops, on ofereixen un massatge corporal totalment personalitzat pensat per desfer les contractures del cos.

Ara és el millor per a cuidar-te. Per això et proposem regalar-te una experiència única pel teu benestar, un moment només per tu, per a cuidar-te i reconnectar. A la Costa Brava i el Pirineu de Girona podràs trobar una àmplia oferta de massatges i tractaments adaptats a les teves necessitats. A què esperes per gaudir-ne?